Σάββατο 22 Ιούνη 2019 - Κυριακή 23 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Σαν τη βρεγμένη γάτα

1. Την ώρα που η Ντόρα και οι λοιποί συγγενείς ετοιμάζονται για τη στέψη, ο Κυριάκος οργώνει την Ελλάδα απ' άκρη σ' άκρη, σαν βρεγμένη γάτα, που είπε πολλά, υποσχέθηκε άλλα τόσα και τώρα τρέχει να τα μαζέψει.

2. Σαν βρεγμένη γάτα, μετά τις ευρωεκλογές, εμφανίστηκε η Ρένα Δούρου, που τόλμησε να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα μετά την τραγωδία της πυρκαγιάς στο Μάτι. Ανεξάρτητα από το ποσοστό ευθύνης, η πολιτικός μάλλον δεν διακρίθηκε για την ικανότητά της να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα όπως διαμορφώθηκε πια μετά τον οδυνηρό χαμό 100 ανθρώπων. Η ενσυναίσθηση, η σωστή αποτύπωση της πραγματικότητας και η ικανότητα ανάλυσης κάνουν τη διαφορά. Μόνο σαν φάρσα μπορεί να εκληφθεί η διαφημιστική καμπάνια της υποψηφίας περιφερειάρχου περί πίστης και εμπιστοσύνης στο πρόσωπό της.

3. Σαν βρεγμένη γάτα, ο αρχηγός του Ποταμιού παραιτήθηκε από την προεδρία του κόμματος. Ετσι είναι. Τότε που είχε τις γερές πλάτες του συστήματος, μιλούσε με περισσή αλαζονεία για μεγάλα σχέδια. Οταν όμως το άλογο κούρσας δεν τράβηξε όσο αναμενόταν, τότε το σύστημα τον άδειασε την επόμενη στιγμή.

4. Κάποτε, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, διοργανώνονταν αγώνες ελεύθερης πάλης, που χάριζαν άφθονο γέλιο. Ο Κοριέγκο ο Ρώσος εξολοθρευτής, ο Ατίλιο ο φονέας, ο Μασκοφόρος Εκδικητής και ο Σπάρτακος, που τους μισούσε όλους, πάλευαν μπροστά σε ένα κοινό που διασκέδαζε με τα καμώματά τους. Τι μεγάλη διαφορά από την πληκτική μονομαχία των δύο βρεγμένων γάτων, που παλεύουν για το θώκο άνευρα, μονότονα, αποκοιμίζοντας το κοινό τους.

5. Σαν βρεγμένη γάτα, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε για να αναλύσει το αποτέλεσμα της πτώσης των ποσοστών του κόμματός του. Είτε το θέλουν είτε όχι, ας το ακούσουν: Η δίκη του Φύσσα άργησε μεν, αλλά τελειώνει. Ολα αυτά τα χρόνια μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου εκτυλισσόταν η φρικαλέα ατραξιόν τους απέναντι σε μια μάνα που κόντευε να πετρώσει στα έδρανα περιμένοντας την καταδίκη τους. Να δούμε τώρα, όταν ακούσουν την απόφαση του δικαστηρίου.

6. Η Φώφη δεν έχει καταλάβει τίποτα. Βγάζει πύρινους ξεκαρδιστικούς λόγους που ακολουθούνται από αντίστοιχες πράξεις: Πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο άνευρος, απρόσωπος απερχόμενος δήμαρχος της Αθήνας, με το μόνιμο σαν κολλημένο στο στόμα του χαμόγελο. Πολύ λίγος για τα τόσο πολλά χρόνια της θητείας του...

7. Δεν είναι τυχαίο ότι τα αστικά κόμματα έχουν μία, κοινή γλώσσα, τόσο κοινή, που καθετί ξεχωριστό διαλύεται μέσα τους. Κάπως έτσι προκύπτουν και οι κοινές αποφάσεις. Οι διαφορές τους είναι ελάχιστες, ουσιαστικά καμία. Μόνο το Κόμμα απέκτησε την ευεργετική δύναμη να αποφασίζει ανεξάρτητο για την πορεία του, τις επιλογές του, τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου για το οποίο αγωνίζεται τόσα χρόνια τώρα.

8. Κάθε τετραετία εμφανίζεται και από ένα νέο κόμμα, με περιορισμένη θητεία, όσο μέχρι τις επόμενες εκλογές. Το νέο κόμμα, αυτήν τη φορά, είναι το ακροδεξιό του πρώην ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκου Βελόπουλου. Μια θλιβερή περίπτωση, ένας φτωχοδιάβολος πλασιέ, πρόεδρος κόμματος, που πουλάει σε προσφορά δήθεν μοναστηριακές οδοντόκρεμες με δώρο τρία βιβλία και έχει κάνει την κορυφαία ανακάλυψη: Τα χειρόγραφα του Ιησού! Είναι ο νέος σταρ της λούμπεν Ελλάδας, αυτής που στις προηγούμενες εκλογές είχε εκφραστές τη Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ και την Ενωση Κεντρώων, αλλά, όπως κάθε φορά, αλλάζει «διασκεδαστή» ανάλογα με την προσφορά.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ