Παρασκευή 21 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Ιμάμογλου

Την Κυριακή θα γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη νέου δημάρχου στη μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης, αναμέτρηση που έχει από την πρώτη στιγμή αποκτήσει ευρύτερα χαρακτηριστικά. Οχι μόνο γιατί πρόκειται για κρίσιμο αστικό - βιομηχανικό κέντρο στο σταυροδρόμι Ανατολής - Δύσης, αλλά και γιατί φέρνει στην επιφάνεια βαθιές ενδοαστικές αντιθέσεις αλλά και διεργασίες που «τρέχουν» στο αστικό πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας.

Δημοσίευμα της αντικυβερνητικής εφημερίδας «Ahval» μετέδωσε ότι η έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων «Konda» εμφάνισε τον Εκρέμ Ιμάμογλου (του σοσιαλδημοκρατικού CHP που στηρίζουν όμως και τ' άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης) να προπορεύεται με 54% έναντι 45% του Μπιναλί Γιλντιρίμ (του κυβερνώντος ΑΚΡ που στηρίζει και το εθνικιστικό ΜΗΡ).

Αλλη έρευνα της εταιρείας «Metropoll» έδινε στον Ιμάμογλου προβάδισμα 10 μονάδων από τον Γιλντιρίμ.

Πάντως, ο επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων ANAR Ιμπραχήμ Ουσλού υποστήριζε την περασμένη βδομάδα ότι οι δύο υποψήφιοι εξακολουθούν να κονταροχτυπιούνται με πολύ παρόμοια ποσοστά.

Χτες, ο πρόεδρος του ΑΚΡ και της χώρας, Ρ. Τ. Ερντογάν, υποστήριξε ότι «στις δημοσκοπήσεις υπάρχουν σκοπιμότητες. Διεξάγονται κατόπιν εντολών. Η αληθινή έρευνα θα γίνει την Κυριακή, αυτή θα δώσει τα πιο ιδανικά αποτελέσματα».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org