Σάββατο 15 Ιούνη 2019 - Κυριακή 16 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ανοίγει την αυλή του και μας περιμένει με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις

Το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, πλατεία Βικτωρίας) ανοίγει την αυλή του και μας καλεί να παρακολουθήσουμε ενδιαφέρουσες πολιτιστικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις μέσα στον Ιούνη. Φυσικά, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι πρόβες και οι προετοιμασίες των πολιτιστικών ομάδων της ΚΝΕ για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Μιλώντας με την Κατερίνα Στύλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού του ΚΣ, για τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, μας λέει ότι κατά κάποιον τρόπο αποτελούν και την «κορύφωση» μιας ολόκληρης χρονιάς. Μιας χρονιάς όπου πραγματοποιήθηκαν ακόμα περισσότερα βήματα στο να γίνει το Στέκι μια πραγματική κυψέλη δημιουργίας και ανάτασης για τους νέους, δίνοντας διέξοδο για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Οπως μας λέει η Κατερίνα, «με αυτές τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε θέλουμε ακόμα περισσότεροι νέοι να κάνουν "στέκι" το Στέκι μας, να γνωρίσουν την ΚΝΕ και μέσα από την επαφή τους με τον πολιτισμό. Να συζητήσουμε μαζί τους για την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ.

"Πρωταγωνιστής" σε αυτές τις εκδηλώσεις είναι η νεανική δημιουργία, στην οποία η ΚΝΕ, άλλωστε, διαχρονικά δίνει βήμα και ώθηση. Ο χώρος της αυλής θα διαμορφωθεί με μεράκι από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ για να υποδεχτεί την καλοκαιρινή μας δραστηριότητα. Φυσικά, δεν τελειώνουμε εδώ. Τις επόμενες βδομάδες θα κυκλοφορήσει και κάλεσμα συμμετοχής για τις πολιτιστικές ομάδες της ΚΝΕ και τα μαθήματα που θα διοργανώσουμε του χρόνου, που φιλοδοξούμε να είναι ακόμα περισσότερα!».

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Το Σάββατο 15 Ιούνη, στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση πάνω στο έργο του κομμουνιστή διανοητή Μπέρτολτ Μπρεχτ. Την εισήγηση, που θα βασίζεται στα πρακτικά του Επιστημονικού Συνεδρίου που είχε πραγματοποιήσει το Κόμμα για τον Μπ. Μπρεχτ, θα κάνει ο Ντίνος Τζαβάρας, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του ΚΣ της ΚΝΕ. Ξεχωριστό κάλεσμα απευθύνεται για τη συγκεκριμένη εκδήλωση στα μέλη και τους συντελεστές της θεατρικής ομάδας της ΚΝΕ, που δουλεύουν πάνω στο κείμενο του Μπρεχτ «Τα όπλα της κυρα - Καράρ», με σκοπό να το παρουσιάσουν στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Για το συγκεκριμένο έργο, που έγραψε ο Μπρεχτ για τον αγώνα του ισπανικού λαού ενάντια στον φασίστα Φράνκο, είχε αναφέρει ο ίδιος σε επιστολή του, το 1938: «Το έργο αυτό είναι μια έκκληση προς τους καταπιεσμένους, να ξεσηκωθούν στο όνομα της ανθρωπότητας ενάντια στους καταπιεστές τους. Γιατί σε τέτοιους καιρούς η ανθρωπότητα πρέπει να πάρει πολεμική θωριά, για να μην εξοντωθεί».

Την Κυριακή 16 Ιούνη, στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με μαθητές και δασκάλους του Στεκιού, για να συζητήσουν για την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές. Θα μιλήσει η Μυρτώ Πετάση, Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Καλλιτεχνών της ΚΝΕ.

Την Παρασκευή 21 Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Μουσικής, στις 20.30, θα πραγματοποιηθεί συναυλία από το μουσικό σχήμα Cloud Seven. Ενα επταμελές σχήμα από νέους μουσικούς, που μετρά ήδη παρουσία σε σημαντικές εκδηλώσεις. Γνωστά και άγνωστα έργα του κινηματογραφικού ρεπερτορίου, υπέροχες μελωδίες που «έντυσαν» μουσικά ταινίες - σταθμούς θα «ταξιδέψουν» όσους βρεθούν στην όμορφη αυλή του Στεκιού. Ακόμα, θα παρουσιαστούν και πρωτότυπες διασκευές γνωστών και αγαπημένων κομματιών. Οπως είπε η Κατερίνα Μαυροειδή, που έχει και τη μουσική επιμέλεια της συγκεκριμένης συναυλίας, «η παρουσία μας εδώ είναι καταρχάς ένα "ευχαριστώ" προς την ΚΝΕ και τα παιδιά του Στεκιού, που μας παραχώρησε δωρεάν το χώρο για να κάνουμε πρόβες και να μελετάμε. Δεν είναι κάτι που το συναντάμε στην καθημερινότητά μας. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό για εμάς που η ΚΝΕ μάς δίνει το χώρο και το χρόνο να παρουσιάσουμε αυτή μας την προσπάθεια».

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Σταυρινός (πιάνο), Κατερίνα Μαυροειδή (βιολί), Παύλος Χαρμπαλής (βιόλα), Ευταξία Πυρπύλη (τσέλο) και Κώστας Ραγκούσης (κρουστά).

Το Σάββατο 29 Ιούνη, στις 20.00, η ομάδα του Στεκιού προσκαλεί σε βραδιά Flamenco που θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές του Στεκιού. Νέοι άνθρωποι, όλη αυτήν τη χρονιά, με δασκάλα την Βάσια Κατσιγιάννη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα αυτής της τόσο ξεχωριστής τέχνης, να έρθουν σε επαφή με τον χορό, τη μουσική και την ιδιαίτερη ισπανική κουλτούρα.

  • Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 210.8823.674 από τις 14.00 έως τις 21.00 και στο e-mail: steki@kne.gr

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ