Παρασκευή 14 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Προωθούν σχέδια ΣΣΕ απέναντι στις ανάγκες των εργαζομένων

Σχέδια Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που βρίσκονται απέναντι στις ανάγκες των εργαζομένων ενέκριναν οι πλειοψηφίες στα ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ (οδηγοί λεωφορείων) και του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Το σχέδιο που ενέκρινε η πλειοψηφία του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΑΣΑ (δυνάμεις προσκείμενες σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) προβλέπει μηδενικές αυξήσεις στον βασικό μισθό, νομιμοποιεί την υπερεργασία και υπερωρία, προωθεί την επιδοματική πολιτική. Το σχέδιο αυτό ετοιμάζεται να συνυπογράψει με τη διοίκηση της ΟΣΥ ΑΕ, χωρίς καν να το θέσει για έγκριση σε Γενική Συνέλευση εργαζομένων.

Ανάλογα, το σχέδιο που ενέκρινε η πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΕΛΜΑ (δυνάμεις προσκείμενες σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) διατηρεί τις περικοπές της προηγούμενης ΣΣΕ, με μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς.

Και στα δύο σωματεία η ΔΑΣ καταψήφισε τα σχέδια ΣΣΕ και κατήγγειλε τη στάση των πλειοψηφιών. Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ καλεί το θέμα των ΣΣΕ να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων του κλάδου, με ανάπτυξη αγώνων για συμβάσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Στάση εργασίας σήμερα σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, λόγω συνελεύσεων των εργαζομένων. Στο μετρό και στον ηλεκτρικό θα γίνει στάση εργασίας από τις 12 μ. έως τις 6 μ.μ. Στο τραμ θα γίνει στάση από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org