Παρασκευή 14 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καταγγελία για την κατάπτυστη απόφαση του «αγροτοδικείου» της Λάρισας

Τη βαριά καταδίκη 12μηνης φυλάκισης με αναστολή σε βάρος στελεχών του οργανωμένου αγροτικού κινήματος (Ρ. Μαρούδας, Β. Μπούτας, Κ. Τζέλλας), που επέβαλε προχτές το «αγροτοδικείο» της Λάρισας, υιοθετώντας το επικίνδυνο σκεπτικό περί «ηθικής αυτουργίας» για κινητοποιήσεις που έγιναν το 2017, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει:

«Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το δρόμο που χάραξαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, λίγες μάλιστα μέρες πριν από τις εκλογές, με στόχο την τρομοκράτηση των αγροτών αλλά και όσων άλλων αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική που τους καταδικάζει στη φτώχεια και στη ζωή χωρίς δικαιώματα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Είναι βαθιά γελασμένοι όσοι βλέπουν σε αυτές τις καταδικαστικές αποφάσεις, καθώς και σε άλλα τρομοκρατικά μέτρα, το τέλος των αγώνων της αγροτιάς και των εργατών. Οσο θα συνεχίζεται η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που οδηγούν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση σε όφελος των μεγάλων, των επιχειρηματικών ομίλων, τόσο θα μεγαλώνουν και θα δυναμώνουν οι αγώνες, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι κάθε φορά ο κυβερνητικός διαχειριστής αυτής της πολιτικής.

Οι φτωχοί αγρότες και η συμμαχία τους με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα μπορούν να βάλουν φρένο στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων, να ανατρέψουν την πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων».

  • Τη βαριά καταδικαστική απόφαση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.«Η συγκεκριμένη απόφαση», σημειώνει μεταξύ άλλων, «ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς για το λαϊκό κίνημα, καθώς μπορούν να συρθούν στα δικαστήρια, ανά πάσα ώρα και στιγμή, ως ηθικοί αυτουργοί, εκατοντάδες αγωνιστές, συνδικαλιστές του εργατικού κινήματος που μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης και του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων». Το ΕΚΛ καλεί «τα σωματεία της περιοχής μας να καταδικάσουν την πολιτική του αυταρχισμού και της καταστολής της κυβέρνησης και να σταθούν δίπλα στους αγωνιζόμενους αγρότες».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ