Παρασκευή 14 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΔΕΛΤΑ» ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
Παρεμβάσεις ενάντια στα σχέδια να πεταχτούν στην ανεργία

Τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας έγινε χτες για το ζήτημα των εργαζομένων στο εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος της «ΔΕΛΤΑ» στο Πλατύ Ημαθίας, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόφαση της επιχείρησης να κλείσει το εργοστάσιο και να μεταφέρει την παραγωγή στο εξωτερικό.

Στη χτεσινή συνάντηση, η εργοδοσία μετέθεσε το αρχικό τελεσίγραφο με βάση το οποίο καλούσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν «εθελούσιες αποχωρήσεις». Ενώ αρχικά είχε θέσει προθεσμία που έληγε σήμερα, την μετέφερε μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Κάτω από την πίεση των εργαζομένων, που έχουν στο πλευρό τους την Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η εργοδοσία δήλωσε πως θα διερευνήσει τις δυνατότητες να απορροφήσει τους περίπου 70 εργαζόμενους στο εργοστάσιο σε άλλα εργοστάσια και μονάδες του ομίλου στην περιοχή και να καταθέσει σχετική πρόταση στο Σωματείο Εργαζομένων.

Σήμερα οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε νέα Γενική Συνέλευση προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Επίσκεψη αλληλεγγύης του ΚΚΕ στο εργοστάσιο στο Πλατύ

Στο μεταξύ, μεταφέροντας την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους εργαζόμενους, ο Σάκης Βαρδαλής, βουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, και ο Λεωνίδας Στολτίδης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, επισκέφθηκαν χτες το πρωί το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας.

Τόνισαν ότι το ΚΚΕ θα βρεθεί δίπλα τους στον αγώνα για να σώσουν τη δουλειά τους, ενώ επισήμαναν ότι οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων θα πρέπει να παλέψουν ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας, να ενισχύσουν την πάλη για να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας.

Σημείωσαν ότι το λουκέτο που επιχειρεί να βάλει η εργοδοσία στο συγκεκριμένο εργοστάσιο αποδεικνύει ότι «δίκαιη ανάπτυξη» δεν μπορεί να υπάρξει σε ένα άδικο σύστημα, όπου κουμάντο κάνει η εργοδοσία και τα κέρδη της είναι αυτά που καθορίζουν τη συνέχιση ή όχι της λειτουργίας του εργοστασίου. Ανέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους και με την ψήφο τους στο ΚΚΕ πρέπει να δυναμώσουν το δρόμο που θα οδηγήσει στην ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ