Παρασκευή 14 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Απεργούν σήμερα για την επιχειρησιακή ΣΣΕ

Σε απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ο συνδυασμός «Ενιαία» καλεί τους εργαζόμενους σε απεργιακή συγκέντρωση στις 12 μ. στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην οδό Αιόλου. Σε ανακοίνωσή της προβάλλει τα εξής αιτήματα: Επιχειρησιακή σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν για την τράπεζα, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Οχι στην «ενοικιαζόμενη», εργολαβική εργασία, ΣΣΕ με αυξήσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι η διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ ξεκίνησε καθυστερημένα, με ευθύνη της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας του ΣΥΕΤΕ: «Η ισχύς της σύμβασης έχει ήδη λήξει και 30 Ιούνη λήγει και το τρίμηνο της μετενέργειας. Οπότε ερχόμαστε στο παρά πέντε να διαπραγματευτούμε. Να διαπραγματευτούμε με μια εργοδοσία που είναι αδιάλλακτη. Καταργεί τα εργασιακά μας δικαιώματα είτε μέσα από την επιχειρησιακή μας σύμβαση είτε με κατάργηση όρων του κανονισμού εργασίας για να αυξήσει τα κέρδη της».

Στη πρόσφατη συνάντηση της διοίκησης της Εθνικής με το προεδρείο του ΣΥΕΤΕ, η διοίκηση «δήλωσε ότι θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με προαπαιτούμενο την αλλαγή του κανονισμού, που σημαίνει σύνδεση μισθού - παραγωγικότητας, ατομικούς στόχους, αλλαγές σε προσλήψεις κ.τ.λ. Μια εργοδοσία που αξιοποιώντας τους νόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με τις ευλογίες των υπόλοιπων αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ) μετά τα πετυχημένα stress tests υλοποιεί τους στόχους αναδιάρθρωσης της Τράπεζας, πράγμα που σημαίνει μείωση προσωπικού, τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Στο όνομα της κερδοφορίας του τραπεζικού κεφαλαίου και της ανταγωνιστικότητας θυσιάζουν κεκτημένα δικαιώματά μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ