Παρασκευή 14 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Απεργούν την Τετάρτη σε Αττική και Κέρκυρα

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη 19/6 οι εργαζόμενοι σε Επισιτισμό - Τουρισμό σε Αττική και Κέρκυρα, με αποφάσεις των κλαδικών τους σωματείων.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής καλεί σε συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο υπουργείο Τουρισμού (Αμαλίας 12).

Η απεργιακή συγκέντρωση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας θα γίνει στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Την ίδια μέρα, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στις 7 μ.μ. έξω από τα γραφεία της Ενωσης Ξενοδόχων.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας, το Σωματείο Εργαζομένων στο «Athens Marriott» (πρώην «Metropolitan») προχωρά σήμερα σε Γενική Συνέλευση στις 2.30 μ.μ., στο εστιατόριο του προσωπικού.

«Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στα ξενοδοχεία και στην εστίαση, με τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν, ετοιμάζουν νέα επίθεση στα δικαιώματά μας! Νέο ξεζούμισμα, με ατέλειωτη δουλειά, με σπαστά ωράρια στις κουζίνες, 7ήμερο, μη υποχρεωτική εφαρμογή των ΣΣΕ, ομηρία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και "δουλεμπορικά" παντού», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο της Αττικής. «Οσο περισσότερα κέρδη αποκομίζουν από τη δουλειά μας κάθε χρόνο, τόσο χειρότερες συνθήκες διαμορφώνονται για εμάς τους εργαζόμενους», σημειώνει και καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν με απεργία.

Στο πλαίσιο διεκδικήσεων που έχει διαμορφώσει, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής αιτήματα: Υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, με δύο συνεχόμενα ρεπό. Επαναφορά και διεύρυνση των Βαρέων και Ανθυγιεινών και του εφάπαξ. Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org