Παρασκευή 14 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Με τη δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης

Το στοιχείο της ταξικής αλληλεγγύης κυριάρχησε χτες έξω από το υπουργείο Εργασίας, εκεί που συναντήθηκαν οι κινητοποιήσεις εργαζομένων από διαφορετικούς κλάδους, μαζί με συνδικαλιστές και σωματεία που εξέφρασαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους.

Οι απεργοί της «Mellon», που παλεύουν για Συλλογική Σύμβαση, συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους της «Frigoglass» που υπερασπίζονται τις θέσεις εργασίας τους. «Οι αγώνες μας είναι αυτοί που μπορούν να μας πάνε μπροστά», τόνισε η Ειρήνη Μπεκιάρη, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη «Mellon», μεταφέροντας στους συγκεντρωμένους την πείρα από τους αγώνες στην επιχείρηση.

Τη συμπαράσταση τόσο στους εργαζόμενους της «Mellon» όσο και της «Frigoglass» εξέφρασε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας. «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε τα έχουμε ζήσει στο πετσί μας», σημείωσε και υπενθύμισε πως εκατοντάδες εργαζόμενοι σε ναυπηγεία, σε χαλυβουργίες και άλλες επιχειρήσεις είναι απλήρωτοι για μήνες, με το ένα πόδι στην ανεργία και την απειλή του λουκέτου συνεχώς πάνω από τα κεφάλια τους. «Ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής», τόνισε.

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους των δυο επιχειρήσεων εξέφρασαν επίσης ο Δαμασκηνός Μέντης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, και η Ελσα Ζαμπέτα, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν με αντιπροσωπείες τους η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Τύπου, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Ομοσπονδία Λογιστών, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org