Παρασκευή 14 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να μην αποκλειστεί κανείς εκπαιδευτικός από διορισμό λόγω του παραβόλου

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών σωματείων χτες στο υπουργείο Παιδείας

Να μην αποκλειστεί κανένας εκπαιδευτικός που κατέθεσε τα δικαιολογητικά του για ένταξη στους νέους πίνακες εξαιτίας του ζητήματος που δημιουργήθηκε με την καταβολή του παραβόλου, ζήτησαν χτες με παράσταση διαμαρτυρίας πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών. Στη χτεσινή κινητοποίηση κάλεσαν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», «Σωκράτης», «Ρόζα Ιμβριώτη», η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, συνεχίζοντας τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην Εκπαίδευση. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν και άλλοι Σύλλογοι και αναπληρωτές.

Το ζήτημα που προέκυψε αφορά πολλούς εκπαιδευτικούς που, ενώ κατέθεσαν κανονικά και εμπρόθεσμα όλα τα δικαιολογητικά τους και εξασφάλισαν ηλεκτρονικά το απαιτούμενο παράβολο, όπως προβλεπόταν από την προκήρυξη για ένταξη στους πίνακες διορισμού, δεν πλήρωσαν το παράβολο αυτό έως τις 24 Μάη, γιατί το σύστημα τους ενημέρωνε ότι έχουν περιθώριο πληρωμής του έως και 1,5 μήνα.

Το θέμα έθεσε χτες στον προϊστάμενο Ειδικής Αγωγής Π. Κασιανό αντιπροσωπεία από Συλλόγους εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αναπληρωτές. Οπως δήλωναν μετά τη συνάντηση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου αφενός αναγνώρισε το πρόβλημα αφετέρου σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» δήλωνε πως το υπουργείο έδειξε τις διαθέσεις του, προκηρύσσοντας μόνιμους διορισμούς και δεν μπορεί να παρέμβει στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Δήλωσε, ωστόσο, πως υπήρξε επικοινωνία με το Συμβούλιο για το θέμα και προέβη σε τεχνικού τύπου παρότρυνση να πληρωθεί έστω και τώρα το παράβολο, ώστε να είναι τακτοποιημένο όταν γίνει σχετικός έλεγχος.

  • Στο μεταξύ χτες, το υπουργείο Παιδείας απέστειλε αίτημα προς την αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, με το οποίο ζητά την εξαίρεση από τις προβλέψεις του νόμου, ώστε να εξακολουθήσει η διαδικασία του ΑΣΕΠ για τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org