Παρασκευή 14 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - SILVER LEAGUE
Για την πρωτιά άνδρες και γυναίκες

Τη νίκη επί της Βοσνίας στο Σαράγεβο ψάχνει η Εθνική ανδρών για την πρωτιά στον όμιλο της Silver League

Eurokinissi

Τη νίκη επί της Βοσνίας στο Σαράγεβο ψάχνει η Εθνική ανδρών για την πρωτιά στον όμιλο της Silver League
Με στόχο να καταλάβουν την 1η θέση στους ομίλους τους και να προκριθούν στους αντίστοιχους τελικούς, οι Εθνικές ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών ρίχνονται αύριο Σάββατο στη μάχη της τελευταίας αγωνιστικής της προκριματικής φάσης της κατηγορίας Silver European League. Και οι δύο ελληνικές ομάδες αγωνίζονται εκτός έδρας στις 21.00, οι άνδρες με τη Βοσνία στο Σαράγεβο και οι γυναίκες με τη Σλοβενία στη Μίσλιτζε.

Την τύχη στα χέρια τους οι άνδρες

Η Εθνική ανδρών, μετά την εντός έδρας νίκη επί της Βοσνίας με 3-0 την προηγούμενη αγωνιστική, κρατά την τύχη στα χέρια της για την πρωτιά, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την ίδια αντίπαλο. Η ελληνική ομάδα επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας εκμεταλλευόμενη το «δώρο» της βασικής της αντιπάλου για την 1η θέση, Αυστρίας, η οποία νίκησε μεν την Ουγγαρία αλλά έχασε σετ (3-1). Ετσι, η Ελλάδα με καθαρή νίκη απέναντι στους Βόσνιους τερματίζει 1η ό,τι και να γίνει. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση (νίκη με 3-2 ή ήττα) τα πράγματα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των Αυστριακών. Στην αποστολή της Εθνικής επιστρέφει ο Ντίμα Φιλίποφ αντί του Παναγιώτη Πελεκούδα.

Η βαθμολογία: Ελλάδα 4 νίκες - 1 ήττα, 12 βαθμοί, Αυστρία 4-1, 12 β., Ουγγαρία 1-4, 3 β., Βοσνία 1-4, 3 β.

Ντέρμπι πρωτιάς για τις γυναίκες

Τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα για την Εθνική γυναικών. Αντιμετωπίζει εκτός έδρας την πρωτοπόρο Σλοβενία στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου, όντας 2η έναν βαθμό πίσω, και θέλει μόνο νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ για να προκριθεί στον τελικό. Νέο πρόσωπο στην αποστολή της Εθνικής σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική θα αποτελέσει η Αννα Καλαντάτζε.

Η βαθμολογία: Σλοβενία 4-1, 13 β., Ελλάδα 4-1, 12 β., Πορτογαλία 1-4, 3 β., Εσθονία 1-4, 2 β.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ