Παρασκευή 14 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σεισμός στην Αταλάντη

Εντονα αισθητή και στην Αθήνα έγινε σεισμική δόνηση των 4,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε περίπου τρία τέταρτα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και προερχόταν από την περιοχή της Αταλάντης, στο νομό Φθιώτιδας.

Ο σεισμός ταρακούνησε τη Λοκρίδα αλλά έγινε αισθητός και στους νομούς Βοιωτίας και Φωκίδας, καθώς και σε περιοχές που απέχουν μέχρι 100 χιλιόμετρα από το επίκεντρο, όπως η Αττική.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 00.54 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νότια - νοτιοδυτικά της Αταλάντης και 102 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος ήταν 13,6 χιλιόμετρα.

«Δεν υπάρχει θέμα προς το παρόν, αλλά πρέπει να δούμε την ακολουθία», δήλωσε σε ΜΜΕ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας. Ο ίδιος τόνισε ότι ο σεισμός αυτός δεν προέρχεται από το ρήγμα της Αταλάντης, καθώς το επίκεντρό του εντοπίζεται βορειότερα και αυτό το μέγεθος δεν μπορεί να το ενεργοποιήσει.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org