Πέμπτη 13 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Ούτε σκέψη για μείωση όσων δικαιούνται δωρεάν σίτιση»

Τουλάχιστον προκλητικές χαρακτηρίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών δηλώσεις του υπουργού Παιδείας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σχετικά με το δικαίωμα σίτισης των σπουδαστών. «Ούτε σκέψη για μείωση των φοιτητών που δικαιούνται δωρεάν σίτιση - Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές», δηλώνει το ΜΑΣ το οποίο σημειώνει τα εξής:

«Είναι τουλάχιστο προκλητικές οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου που με θράσος απευθύνεται στους φοιτητές, ισχυριζόμενος ότι "η σίτιση του οποιουδήποτε δεν είναι κοινωνικά δίκαιο, γιατί υπάρχουν παιδιά που μπορούν να πληρώσουν", ανακοινώνοντας ουσιαστικά νέες περικοπές στο δικαίωμα των φοιτητών στη δωρεάν σίτιση!

Δεν μας κάνουν εντύπωση οι συγκεκριμένες δηλώσεις. Είναι φυσικό επακόλουθο της πολιτικής που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το διάστημα, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε πανάκριβο εμπόρευμα, με τη συνεχή αύξηση των κριτηρίων για τους φοιτητές που δικαιούνται δωρεάν σίτιση, με τη γενίκευση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, την ίδρυση ακόμα και προπτυχιακών προγραμμάτων με δίδακτρα, την αναγνώριση των ιδιωτικών κολεγίων, αναγκάζοντας τους φοιτητές να βάλουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για το κόστος σπουδών!

Επιβεβαιώνεται ότι όσο προχωράμε προς τις εκλογές, ο μόνος αγώνας που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι διαγκωνισμοί του με τη ΝΔ για το ποιος θα ικανοποιήσει καλύτερα τις ορέξεις κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, σαρώνοντας τα δικαιώματα των φοιτητών από τη μία και δίνοντας δωράκια εκατομμυρίων στους ομίλους από την άλλη.

Καλούμε τους φοιτητές να μη δείξουν καμία αναμονή! Να οργανώσουν τώρα τον αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΕΕ - επιχειρηματικούς ομίλους. Να βάλουμε φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης, να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή!», καταλήγει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας (23/10/2018)
Να γίνουν τώρα όλες οι μετεγγραφές (1/11/2017)
Συγκέντρωση αύριο στο υπουργείο Παιδείας (21/3/2017)
«Οργανώνουμε το δικό μας σχέδιο αντεπίθεσης!» (18/1/2017)
Ούτε σκέψη για επιβολή διδάκτρων! (14/7/2012)
Ούτε ευρώ για τη στέγαση (11/6/2011)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org