Πέμπτη 13 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Βαρύ κλίμα και προβληματισμός

«Ανω κάτω» έχει κάνει την Εθνική η νέα ήττα, τη φορά αυτή από την Αρμενία

Eurokinissi

«Ανω κάτω» έχει κάνει την Εθνική η νέα ήττα, τη φορά αυτή από την Αρμενία
Προβληματισμός, εσωτερικές αντιπαραθέσεις και σκεπτικισμός για το μέλλον διαμορφώνουν την κατάσταση στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μετά τη νέα ήττα για τα προκριματικά του Euro 2020, από την Αρμενία 3-2 εντός έδρας. Αποτέλεσμα που ήδη από την 4η αγωνιστική απομακρύνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από τον στόχο της κατάκτησης μίας από τις δύο πρώτες θέσεις του 10ου ομίλου και της πρόκρισης στην τελική φάση, αφήνοντάς το 4ο στη βαθμολογία με μόλις 4 βαθμούς, την ώρα που η Φινλανδία, βασική αντίπαλος της Ελλάδας, έχει αποσπαστεί στη 2η θέση με 9 βαθμούς.

Η νέα ήττα συνοδεύτηκε από άλλη μία κακή εμφάνιση, ανοίγοντας τον «ασκό του Αιόλου» στην ομάδα. Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του ομοσπονδιακού τεχνικού Αγγελου Αναστασιάδη είναι πιο έντονη από ποτέ, ακόμα και «εντός των τειχών». Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα με την Αρμενία ο αρχηγός της Εθνικής, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το έργο που γίνεται στην ομάδα και εκφράζοντας απαισιοδοξία για την πρόκριση εφόσον δεν αλλάξει κάτι. Φέρεται μάλιστα ο διεθνής αμυντικός, όπως και ο Κώστας Μανωλάς, σε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο να ζήτησε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Στις δηλώσεις Παπασταθόπουλου απάντησε ο Αγγελος Αναστασιάδης, λέγοντας ότι όποιος δεν πιστεύει στην πρόκριση δεν έχει θέση στην ομάδα.

Το άσχημο κλίμα δείχνει και ανάρτηση στο διαδίκτυο από τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Νίκο Βακάλη, ο οποίος ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την επιλογή να τοποθετηθεί ο Αγγελος Αναστασιάδης στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής. Ηδη διακινούνται σενάρια αντικατάστασης του ομοσπονδιακού, με τους Μαρίνο Ουζουνίδη και Τραϊανό Δέλλα να ανήκουν στα πρώτα ονόματα που έχουν ακουστεί.

  • Στους υπόλοιπους αγώνες της 4ης αγωνιστικής στον 10ο όμιλο: Ιταλία - Βοσνία 2-1, Λιχτενστάιν - Φινλανδία 0-2.
  • Η βαθμολογία: Ιταλία 12, Φινλανδία 9, Αρμενία 5, Ελλάδα 4, Βοσνία 4, Λιχτενστάιν 0.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ