Τρίτη 11 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Διάβημα του ΚΚΕ ενάντια στον αντικομμουνισμό στην Πολωνία

Διάβημα διαμαρτυρίας ενάντια στην έξαρση του αντικομμουνισμού στην Πολωνία πραγματοποίησε χτες στην πολωνική πρεσβεία στην Αθήνα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος. Η διαμαρτυρία έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας που οργανώνουν Κομμουνιστικά Κόμματα για να καταγγείλουν τη νέα αντικομμουνιστική εκστρατεία και την ποινικοποίηση των κομμουνιστικών ιδεών στη χώρα, με αφορμή αυτήν τη φορά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Πιο χαρακτηριστική περίπτωση η τροποποίηση στο άρθρο 256, που απαγορεύει την κομμουνιστική ιδεολογία και προχωράει στην απαράδεκτη εξίσωση του κομμουνισμού με τον φασισμό, με τον ψευδεπίγραφο όρο του «ολοκληρωτισμού». Επίσης, απαγορεύει την ιδεολογία, τα σύμβολα και άλλα υλικά (εκδόσεις, εκπομπές) και την κατοχή συμβόλων ή τέτοιου υλικού και αυξάνει τις ποινές σε όσους δεν εφαρμόσουν τον κώδικα, σε έως και 3 χρόνια φυλάκισης.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, που συναντήθηκε με την επιτετραμμένη της πρεσβείας, Γιολάντα Β. Νιτσιέλσκα, κατήγγειλε τις νέες απαράδεκτες διώξεις εναντίον του ΚΚ Πολωνίας, διώξεις που ξεκίνησαν πιο συστηματικά πριν από μια δεκαετία, όταν και πάλι επιχειρήθηκε με νόμο να απαγορευτούν τα κομμουνιστικά σύμβολα, αλλά το 2011 μετά τις εγχώριες και διεθνείς αντιδράσεις ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Επίσης ο Κ. Παπαδάκης υπενθύμισε ότι τον περασμένο Φλεβάρη και μετά από 3,5 χρόνια δίκης κατέρρευσε το κατηγορητήριο κατά των στελεχών και μελών του ΚΚ Πολωνίας και της εφημερίδας του, «Brzask». Τέλος, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ και άλλα ΚΚ θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην αντικομμουνιστική εκστρατεία στην Πολωνία, στην παραχάραξη της Ιστορίας, θα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους Πολωνούς κομμουνιστές απαιτώντας εδώ και τώρα να σταματήσουν οι διώξεις τους.

Η επιτετραμμένη αρκέστηκε να σημειώσει ότι ο αντικομμουνισμός και οι τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα βασίζονται στο άρθρο 13 του Συντάγματος περί «καταπολέμησης του ολοκληρωτισμού». Βεβαίως, αυτή η απαράδεκτη εξίσωση του φασισμού που είναι γέννημα - θρέμμα του ίδιου του καπιταλισμού με τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό και την ΕΣΣΔ, το πρώτο εργατικό κράτος που συνέβαλε καθοριστικά στη συντριβή του φασιστικού τέρατος, είναι η κύρια κατεύθυνση της ΕΕ, που προσπαθεί μάταια να σβήσει από τη μνήμη των λαών την τεράστια προσφορά της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στον 20ό αιώνα.

Την Τετάρτη 12 Ιούνη έξω από την πολωνική Βουλή διοργανώνεται διαδήλωση από την Καμπάνια ενάντια στον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της Ιστορίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org