Τρίτη 11 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕURO 2020
Μονόδρομος η νίκη επί της Αρμενίας

Μόνο νίκη θέλει απόψε η Εθνική ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος από την ήττα με αντίπαλο την Ιταλία

Eurokinissi

Μόνο νίκη θέλει απόψε η Εθνική ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος από την ήττα με αντίπαλο την Ιταλία
Μέσα σε βαρύ κλίμα και έχοντας μείνει πίσω βαθμολογικά μετά την ήττα από την Ιταλία, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου θέλει μόνο νίκη απόψε στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Αρμενία (21.45 - Cosmote Sport 1/ Open TV) για την 4η αγωνιστική του 10ου προκριματικού ομίλου του Euro 2020.

Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα απέναντι στην προτελευταία ομάδα του ομίλου ουσιαστικά θα είναι καταδικαστικό για την προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για την κατάληψη της μίας από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου και την πρόκριση στην τελική φάση, καθώς η βαριά ήττα του Σαββάτου από την Ιταλία (0-3) έχει ήδη αφήσει την Εθνική στην 3η θέση, ισόβαθμη με τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και 2 βαθμούς πίσω από την επίσης διεκδικήτρια της 2ης θέσης, Φινλανδία. Παράλληλα, νέο αρνητικό αποτέλεσμα θα δημιουργήσει πολλά ερωτήματα για το μέλλον της ομάδας σε επίπεδο τεχνικής ηγεσίας, με τον Αγγελο Αναστασιάδη να βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο της κριτικής.

Ο ίδιος πάντως δεν δείχνει να επηρεάζεται. Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Αρμενία δήλωσε ότι προτιμά «τις βρισιές από τα χειροκροτήματα», τα οποία, είπε χαρακτηριστικά, τον «φοβίζουν». Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την ήττα από την Ιταλία, προσθέτοντας όμως ότι το αποτέλεσμα αυτό ανήκει στο παρελθόν και ότι τώρα προέχει ο αγώνας με την Αρμενία. Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους διεθνείς και τη βεβαιότητα ότι απόψε θα δείξουν άλλη εικόνα σε σχέση με τον αγώνα του Σαββάτου.

Απέφυγε πάντως να αποκαλύψει λεπτομέρειες σε σχέση με το βασικό σχήμα και το αγωνιστικό σύστημα που θα επιλέξει για απόψε και αν θα προχωρήσει σε αλλαγές σε σχέση με το ματς με την Ιταλία, όπως πιθανολογείται. Χαρακτήρισε τέλος την Αρμενία καλή ομάδα η οποία θέλει προσοχή, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ειδικό πλάνο αντιμετώπισης του Μιχιταριάν, του θεωρούμενου ως «βαρέος πυροβολικού» της αρμενικής ομάδας, αλλά ότι η αντίπαλος θα αντιμετωπιστεί ομαδικά.

  • Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στον 10ο όμιλο: Ελλάδα - Ιταλία 0-3, Φινλανδία - Βοσνία 2-0, Αρμενία - Λιχτενστάιν 3-0.
  • Οι άλλοι αγώνες του ομίλου για την 4η αγωνιστική (επίσης 21.45): Ιταλία - Βοσνία, Λιχτενστάιν - Φινλανδία.
  • Η βαθμολογία: Ιταλία 9, Φινλανδία 6, Ελλάδα 4, Βοσνία 4, Αρμενία 3, Λιχτενστάιν 0.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ