Παρασκευή 7 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δεν χωράει ο αθλητισμός στα σχέδια για το κέρδος

Συνάντηση του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με τη διοίκηση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Από τη χτεσινή συνάντηση
Από τη χτεσινή συνάντηση
Τα γραφεία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) επισκέφτηκαν χτες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ. Συναντήθηκαν με το προεδρείο της Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της ΕΙΟ Αντώνη Δημητρακόπουλο, την αντιπρόεδρο Νίκη Αναστασίου και τον γενικό γραμματέα Απόστολο Παπαθανασίου. Στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε βρέθηκαν αρκετά σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της Ομοσπονδίας, γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του αθλήματος και τις επιπτώσεις που έχουν στη δουλειά των σωματείων.

Ενα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τον αποχαρακτηρισμό της Μαρίνας Καλλιθέας από ναυταθλητική σε εμπορική - τουριστική, με απόφαση του δήμου Καλλιθέας, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επιχειρηματική «αξιοποίησή» της. Η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα αρνητική για τα ναυταθλητικά σωματεία της περιοχής, που στεγάζονται στη μαρίνα, αφού κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο και χωρίς να υπάρχουν προϋποθέσεις μετεγκατάστασης, με ό,τι συνέπειες θα έχει αυτό για τα παιδιά που ασχολούνται με τα θαλάσσια αθλήματα μέσα από τα σωματεία. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΕΙΟ ενημέρωσαν το κλιμάκιο του ΚΚΕ για τους κινδύνους για τους αθλούμενους στα σωματεία από τις ελλείψεις στη συντήρηση της μαρίνας. Για το θέμα αυτό, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν πρόσφατα τέσσερα ναυταθλητικά σωματεία της περιοχής - ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Τζιτζιφιών/Καλλιθέας (ΣΕΑΝΑΚΤ), ο Ναυτικός Ομιλος Τζιτζιφιών/Καλλιθέας (ΝΟΤΚ), ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Προσωπικού ΔΕΗ (ΙΟΠ ΔΕΗ) και ο Ναυτικός Αθλητικός Ομιλος Ειρήνης και Φιλίας - έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την εν λόγω απόφαση και τις συνέπειές της.

Από την πλευρά του ο Ν. Σοφιανός επεσήμανε ότι και αυτό το πρόβλημα δημιουργήθηκε ως μέρος των γενικότερων σχεδίων για την παραχώρηση και την εμπορική «αξιοποίηση» του νότιου παραλιακού μετώπου της Αττικής, που φτάνει μέχρι το δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης. Οπως είπε χαρακτηριστικά, στα συγκεκριμένα σχέδια, μπροστά στα όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη, δεν υπάρχει καν ο αθλητισμός. Αναφέρθηκε στην περίπτωση του ξηλώματος των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εμπορικοί σχεδιασμοί για την ανάπλαση του Ελληνικού, με σοβαρές συνέπειες στην άθληση των κατοίκων της περιοχής, και τόνισε ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη Μαρίνα Καλλιθέας. Τέλος, μετέφερε στους εκπροσώπους της ΕΙΟ την πρόθεση του ΚΚΕ να στηρίξει τα αιτήματα για την παραμονή των ναυταθλητικών σωματείων στη μαρίνα, προκειμένου να συνεχίσουν το έργο τους.

Οι εκπρόσωποι της ΕΙΟ ενημέρωσαν το κλιμάκιο του ΚΚΕ και για άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Ομοσπονδία και είχαν να κάνουν με τη λειτουργία της, αλλά και το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την αλλαγή στην κλάση των σκαφών για το Ολυμπιακό πρόγραμμα. Η εξέλιξη αυτή, όπως είπαν, αυξάνει κατά πολύ το κόστος ενασχόλησης με την ιστιοπλοΐα για τα σωματεία και τα μέλη τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής και επιχειρηματικών σχεδίων(2022-07-22 00:00:00.0)
Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για την Ομοσπονδία Κωπηλασίας(2021-01-29 00:00:00.0)
Κύμα υποστήριξης και μπαράζ καταγγελιών(2021-01-19 00:00:00.0)
Απαιτούμε άμεση ενίσχυση του αθλητισμού(2020-06-27 00:00:00.0)
Βλέπουν θάλασσα με τα ...κιάλια!(2008-06-29 00:00:00.0)
Παραίτηση προέδρου ΕΙΟ(1997-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ