Πέμπτη 6 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Εκτός προσωρινής διοίκησης οι επικεφαλής της συνδικαλιστικής μαφίας

Τελεσίδικη δικαστική απόφαση, υπό το βάρος του 90σέλιδου αποδεικτικού κειμένου της ΔΑΣ για τα «έργα και τις ημέρες» τους

Εκτός διοίκησης στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας μένουν οι εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής μαφίας (Καραγεωργόπουλος - Βασιλόπουλος - Κυριακούλιας), μετά την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου για τον διορισμό διοίκησης στην Ομοσπονδία, αντικείμενο της οποίας θα είναι η προετοιμασία συνεδρίου.

Σε συνέχεια των καταγγελιών και των αγωνιστικών παρεμβάσεων συνδικάτων, η ΔΑΣ ΟΙΥΕ με 90σέλιδο κείμενό της προς το δικαστήριο είχε αποκαλύψει τα «έργα και τις ημέρες» της συνδικαλιστικής μαφίας.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο αποδέχτηκε το αίτημα της ΔΑΣ για διορισμό προσωρινής διοίκησης κατ' αντιστοιχία των αποτελεσμάτων του προηγούμενου συνεδρίου, με αποκλεισμό όμως των εν λόγω «πρωταγωνιστών» της συνδικαλιστικής μαφίας.

«Εχουμε επίγνωση του σημερινού συσχετισμού, γνωρίζουμε πως παραμένει αρνητικός. Ομως παρεμβαίνουμε μέσα σε αυτόν, δεν κλείνουμε τα μάτια στην καραμπινάτη νοθεία και στην εξόφθαλμη εργοδοτική παρέμβαση που τον καθορίζει», τονίζει η ΔΑΣ ΟΙΥΕ σε ανακοίνωσή της μετά τη γνωστοποίηση της δικαστικής απόφασης.

Η μάχη αυτή συνεχίζεται, ξεκαθαρίζει η ΔΑΣ και υπογραμμίζει: «Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε το συνέδριο της ΟΙΥΕ να είναι εργατικό, χωρίς εργοδότες και νόθους, χωρίς μπράβους και ανθρώπους της νύχτας».

Καμιά «χείρα βοηθείας» δεν στάθηκε αρκετή να καλύψει τις βρωμιές τους...

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ επισημαίνει τα εξής:

«Με την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου που δημοσιεύτηκε στις 17/5/2019 και ήρθε σήμερα (σ.σ. χτες) στα χέρια μας, αφού πάρθηκαν υπόψη η ακροαματική διαδικασία των μαρτύρων και τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίστηκαν, στο νέο ΔΣ της ΟΙΥΕ που έχει αποκλειστική ευθύνη την πραγματοποίηση του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, δεν ορίζονται οι Καραγεωργόπουλος - Βασιλόπουλος - Κυριακούλιας, δηλαδή ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΟΙΥΕ, που είναι παράλληλα μέλη της ΕΕ και του ΔΣ της ΓΣΕΕ.

Η απόφαση του δικαστηρίου έκανε πλήρως δεκτό το κείμενο 90 σελίδων της ΔΑΣ για τα έργα και τις ημέρες της συνδικαλιστικής μαφίας στην ΟΙΥΕ και το αίτημά της να πεταχτούν εκτός του ΔΣ οι επικεφαλής της.

Η ΔΑΣ ενιαία σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ είχε ζητήσει τον αποκλεισμό της συνδικαλιστικής μαφίας και των "φτερών της" στα ΔΣ των συνδικαλιστικών οργανώσεων, δηλαδή όσων είναι αποδεδειγμένα εργοδότες, όσων έφεραν την εργοδοσία και τα golden boys στις γραμμές των σωματείων, αυτούς που ήθελαν να κάνουν συνέδρια με μπράβους και αστυνομία, στήνοντας κάλπες μυστικά σε διάφορες αίθουσες πολυτελών ξενοδοχείων της Αττικής, αυτοί που διέλυσαν τα συνέδρια επειδή βγήκαν στη φόρα οι βρωμιές τους.

Η συνδικαλιστική μαφία, που όλο αυτό το διάστημα μιλούσε για τρομοκρατία, για τραμπούκους και για στοιχεία που τάχα είχε στα χέρια της, οι λαλίστατοι "συνδικαλιστές" των "social media", αυτοί που με ψέματα, συκοφαντίες, λάσπη και με στοχευμένα sites γνωστής προέλευσης, που σχετίζονται με τους ίδιους, προσπάθησαν να σηκώσουν σκόνη για να κρύψουν τη δυσοσμία τους, βρίσκονται εκτός του ΔΣ. Οι παρεμβάσεις υπέρ τους από την κυβέρνηση, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, μέχρι και από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, δεν ήταν αρκετές για να κρύψουν τις βρωμιές τους.

Ο σημερινός συσχετισμός που αποτυπώνεται στην ΟΙΥΕ και κατ' επέκταση και στη ΓΣΕΕ είναι προϊόν εκβιασμών, νοθείας και της εργοδοτικής παρέμβασης. Οι επικεφαλής των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ/ομάδα Βασιλόπουλου, ΔΑΚΕ, που συγκροτούσαν έως σήμερα το προεδρείο της ΟΙΥΕ και με έπαρση μιλούσαν για την υπεράσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών και πως τάχα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έβγαιναν λαβωμένες από τις αρχαιρεσίες, είναι αυτοί που σήμερα δεν ορίζονται στο ΔΣ λόγω των αποδεικτικών στοιχείων που προσκόμισαν οι δυνάμεις της ΔΑΣ, δηλαδή των συναλλαγών τους με την εργοδοσία και της ιδιότητάς τους ως εργοδότες.

Υπενθυμίζουμε προς γνώση και συμμόρφωση:

  • Ο τέως πρόεδρος της ΟΙΥΕ Καραγεωργόπουλος και υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ, ο εργοδότης συνδικαλιστής που πηδά από οργάνωση σε οργάνωση για να τις λερώνει, βρέθηκε αγκαλιά με 4 επιχειρήσεις σε διαφορετικούς τομείς και οικονομικούς κλάδους στην Ελλάδα και την Κύπρο.
  • Στα σωματεία - μηχανισμούς της εργοδοσίας (κλαδικό των super market και ΠΑΣΥΕ) η επαφή της εργοδοσίας μέσων των δεκάδων διευθυντικών στελεχών με την ομάδα του Βασιλόπουλου έχει καταγραφεί με δεκάδες καταγγελίες, με απειλές, με εκβιασμούς και κυρίως με οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, που πολλά από αυτά δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως της δημοσιότητας.
  • Η συμμετοχή εργοδοτών και διευθυντικών στελεχών χαρακτηρίζει τις αρχαιρεσίες και άλλων σωματείων που βρίσκονται στη δύναμη της ΟΙΥΕ (ΠΑΣΕΝΤ κ.λπ.).

Εχουμε επίγνωση του σημερινού συσχετισμού, γνωρίζουμε πως παραμένει αρνητικός. Ομως παρεμβαίνουμε μέσα σε αυτόν, δεν κλείνουμε τα μάτια στην καραμπινάτη νοθεία και την εξόφθαλμη εργοδοτική παρέμβαση που τον καθορίζει.

Οι απειλές και οι προτροπές από διευθυντικά στελέχη για συμμετοχή των εργαζομένων σε σωματεία - εργοδοτικούς μηχανισμούς, οι εκβιασμοί σε εργάτες για να ψηφίσουν σε αρχαιρεσίες σωματείων μέσω των προγραμμάτων του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, ο αποκλεισμός ζωντανών σωματείων με δράση και εμφάνιση σε κάθε πόλη της χώρας και η παράλληλη νομιμοποίηση αντιπροσώπων από σωματεία - φαντάσματα μιας χρήσης, αποτελούν τον κανόνα στη λειτουργία της ΟΙΥΕ, το έδαφος για να διαμορφώνονται οι συσχετισμοί.

Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω!

Η σημερινή δικαστική απόφαση επιβεβαιώνει τον αγώνα εκατοντάδων συναδέλφων που καταρχάς στα σωματεία - μηχανισμούς της εργοδοσίας δεν έσκυψαν το κεφάλι, αψήφησαν εκβιασμούς και απειλές από τα διευθυντικά στελέχη και απευθύνθηκαν στις δυνάμεις της ΔΑΣ. Η ανάδειξη των αναβαθμισμένων πρακτικών της συνδικαλιστικής μαφίας προκειμένου να διαμορφώνει τους συσχετισμούς, είναι ένα βήμα.

Η μάχη απέναντί τους και ο αγώνας ενάντια στην ωμή εργοδοτική παρέμβαση με φυσική παρουσία των εργοδοτών και των ανθρώπων τους μέσα στα σωματεία θα συνεχιστούν αμείωτα και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το επόμενο διάστημα.

Η ΟΙΥΕ δεν ανήκει σε αυτές τις δυνάμεις, δεν ανήκει στη συνδικαλιστική μαφία, δεν είναι τσιφλίκι τους. Η ΟΙΥΕ είναι τα σωματεία της, οι ζωντανές δυνάμεις στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, οι εργαζόμενοι.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο εμπόριο, στα γραφεία, στις αποθήκες, στην καθαριότητα, να οργανωθούν στα σωματεία τους, να πετάξουν εκτός των γραμμών τους την εργοδοσία και τους ανθρώπους της, να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας απέναντι σε όποια κυβέρνηση βρεθεί μπροστά μας το επόμενο διάστημα, απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία.

Τονίζουμε για μια ακόμα φορά πως η παρουσία μας στη διορισμένη διοίκηση έχει έναν και μόνο στόχο: Την προσπάθεια να εξασφαλίζουμε σε κάθε στιγμή ότι τίποτα δεν θα γίνεται στα κρυφά και με πρακτικές μαφίας πίσω από τις πλάτες των συνδικάτων και των εργαζομένων. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε το συνέδριο της ΟΙΥΕ να είναι εργατικό, χωρίς εργοδότες και νόθους, χωρίς μπράβους και ανθρώπους της νύχτας».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org