Τρίτη 4 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Καταιγιστικό προβάδισμα για την ΑΕΚ

Κυριαρχώντας πλήρως στον αγώνα η ΑΕΚ νίκησε τον Προμηθέα παίρνοντας προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό της Basket League

Eurokinissi

Κυριαρχώντας πλήρως στον αγώνα η ΑΕΚ νίκησε τον Προμηθέα παίρνοντας προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό της Basket League
Πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη εμφάνισή της το τελευταίο δίμηνο, η ΑΕΚ απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό της Basket League μετά την επικράτησή της επί του Προμηθέα Πάτρας στο ΟΑΚΑ με 88-60 στον τρίτο αγώνα τους για τα ημιτελικά. Ετσι η «Ενωση» έκανε το 2-1 στις νίκες και πάει στο τέταρτο παιχνίδι στην αχαϊκή πρωτεύουσα με άλλον ...αέρα. Παράλληλα, κράτησε και το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση που χρειαστεί 5ο παιχνίδι, το οποίο θα γίνει και πάλι στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο, πέραν των πρακτικών λόγων, το θετικό για τους «κιτρινόμαυρους» είναι πως στο χτεσινό αγώνα έδειξαν να ξαναθυμούνται τον καλό τους εαυτό και κυρίως το μεγάλο όπλο τους όλη τη χρονιά, την πολύ καλή άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι, παίρνοντας άριστα σε αυτόν τον τομέα, κράτησαν τους αντιπάλους τους στους μόλις 34 πόντους για τρεις περιόδους. Κυριαρχώντας εξαρχής, με την εμφάνισή τους όχι μόνο δεν άφησαν τον Προμηθέα να ελπίζει σε κάτι καλύτερο αλλά δεν κινδύνεψαν ποτέ σε όλο το παιχνίδι, φθάνοντας στην επανάληψη τη διαφορά στους 32 πόντους (74-42). Παράλληλα είδαν για πρώτη φορά τον πρόσφατα αποκτηθέντα Αμερικανό Γιορκ να πραγματοποιεί την πιο σπουδαία εμφάνιση από τότε που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα και να αναδεικνύεται πρωταγωνιστής του αγώνα δείχνοντας το πλεονέκτημά του στα μακρινά σουτ (23 π., 5 3ποντα).

Στην αντίπερα όχθη, ο Προμηθέας μετά από δύο καλές εμφανίσεις στη σειρά, που του απέφεραν μία ήττα στις λεπτομέρειες στον πρώτο αγώνα και μία πολύτιμη νίκη στον δεύτερο, εμφανίστηκε κατώτερος από το αναμενόμενο στο ΟΑΚΑ. Οι Πατρινοί δεν μπόρεσαν να βρουν τις λύσεις επιθετικά απέναντι στην πιεστική περιφερειακή άμυνα των γηπεδούχων αλλά και τις αντίστοιχες στην άμυνα.

ΑΕΚ: Χάντερ 16, Τζέιμς 10, Σαντ-Ρος 6, Θίοντορ 6 (2), Γιορκ 23 (5), Μωραΐτης, Ξανθόπουλος 5 (1), Σάκοτα 11 (1), Λαρεντζάκης 9, Γιαννόπουλος, Ρογκαβόπουλος, Εμπάκουε 2.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Κασελάκης, Κατσίβελης 6 (1), Τσαϊρέλης 13, Λίποβι 6 (1), Ελις 5 (3 τάπες), Σαλούστρος 11 (4/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα), Γκίκας, Μέιερ, Γερομιχαλός 5 (1 τρίποντο, 4 ασίστ), Χολ 11 (3), Παρκς, Μπράουν 3 (1).

Τιμωρία της ΑΕΚ

Με βαριά καμπάνα από τον αθλητικό δικαστή τιμωρήθηκε η ΑΕΚ για την ενέργεια οπαδού της να μπει στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο αγώνα με τον Προμηθέα στην Πάτρα. Στην «Ενωση» επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής της έδρας και 4.300 ευρώ πρόστιμο για την οποία άσκησε έφεση. Εάν δεν δικαιωθεί τότε η ΑΕΚ θα δώσει τον 5ο (εάν χρειαστεί) αγώνα για τα ημιτελικά ή τον πρώτο στους τελικούς χωρίς κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ