Σάββατο 1 Ιούνη 2019 - Κυριακή 2 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
Η Καισαριανή είναι εδώ! Με την Ιστορία της, τους αγώνες και το μέλλον της

Συγκέντρωση νίκης για τον αγωνιστή δήμαρχο Ηλία Σταμέλο, που διεκδικεί την επανεκλογή του στο τιμόνι της δημοτικής αρχής την Κυριακή

Με ένα πολύ θερμό χειροκρότημα και σε κλίμα ενθουσιασμού υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι τον Ηλία Σταμέλο, ο οποίος μεταξύ άλλων καλωσορίζοντάς τους σημείωσε πως «η σημερινή συγκλονιστική μας συγκέντρωση δείχνει αποφασιστικότητα και σιγουριά για να συνεχίσουμε όλοι μαζί για τη νέα νίκη την ερχόμενη Κυριακή. Δίνει απάντηση σε όσους θέλουν να χωρέσουν τη θέληση του λαού της πόλης μας και την εμπιστοσύνη του στο παρασκήνιο, στις υπόγειες συμφωνίες, στα φανερά και αθέατα αλισβερίσια που ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μας αυτές τις μέρες. Θα διαψευστούν! Ο λαός είναι που θα έχει την τελευταία κουβέντα! Ο δήμος Καισαριανής θα παραμείνει και μετά την Κυριακή στήριγμα στις ανάγκες του!».

Είμαστε αταλάντευτα με το λαό και τις ανάγκες του

Ο δήμαρχος σημείωσε ακόμα ότι το υψηλό ποσοστό που πέτυχε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον α' γύρο αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας, του έργου και των προτεραιοτήτων που τέθηκαν αυτά τα χρόνια στη διοίκηση του δήμου:

«Πέντε χρόνια τώρα δείξαμε στην πράξη ότι ενώσαμε όλους τους Καισαριανιώτες, στεκόμενοι δίπλα σε κάθε μικρό ή μεγάλο τους πρόβλημα, χωρίς να κοιτάμε την πολιτική τους τοποθέτηση (...) στην πάλη για τα συμφέροντα και τις ανάγκες τους. Αυτή την ενότητα υπηρετήσαμε ως δημοτική αρχή. Σε αυτήν τη ρότα θα συνεχίσουμε».


Δίνοντας απάντηση στον επικεφαλής του αντίπαλου συνδυασμού, Χρ. Βοσκόπουλο, που παρουσιάζει σαν «μειονέκτημα» τη στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από το ΚΚΕ, σημείωσε: «Το κόμμα μου, το ΚΚΕ, μια εντολή μάς δίνει. Να είμαστε αταλάντευτα με το λαό και τις ανάγκες του! Αυτό είναι το πιο προοδευτικό, το πιο σύγχρονο που μπορεί κανείς να υπηρετήσει! Γι' αυτό δεν έχουμε λόγους, όταν απευθυνόμαστε στο λαό, όταν του ζητάμε ανοιχτά να μας στηρίξει, να κρύψουμε το ποιοι είμαστε και ποιες είναι οι ιδέες μας!

Εδώ στην Καισαριανή, εξάλλου, ο λαός μάς ξέρει καλά.

Θυμάται καλά τον Μανωλίδη, τον Μακρή και τον Κατημερτζή, γνωρίζει ότι τα ονόματά τους είναι ένα με την ιστορία και τη φυσιογνωμία της πόλης μας. Οτι πίσω από κάθε κατάκτηση, πίσω από κάθε ουσιαστικό έργο που αντιμετώπισε λαϊκές ανάγκες στη συνοικία μας, βρίσκονται αγώνες και διεκδικήσεις στις οποίες πρωτοστάτησαν. Γι' αυτό φροντίζει να τους κρατάει σε περίοπτη θέση στο μνημονικό του».

Το δίλημμα μπροστά στην κάλπη

«Τι έχει ο κ. Βοσκόπουλος να επιδείξει απέναντι σε αυτήν την παρακαταθήκη και την εμπειρία του λαού της πόλης μας από τα πέντε χρόνια της διοίκησης της "Λαϊκής Συσπείρωσης"; Εχει να επιδείξει την ενότητα και τη συμμαχία με ένα πολιτικό και τοπικό κατεστημένο που έχει κάτσει στο σβέρκο της πόλης και την τραβάει προς τα πίσω και ομολογουμένως δεν πέρασε καλά τα 5 αυτά χρόνια, προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι.


FOTIS KARABETSOS

Τα αυτιά όλων αυτών προσπαθεί να χαϊδέψει ο κ. Βοσκόπουλος όταν σε όλες του τις εμφανίσεις σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι "δεν θα είναι αντιπολίτευση σε καμία κυβέρνηση". Δηλαδή ετοιμάζεται να στηρίξει και να υλοποιήσει κάθε αντιλαϊκή πολιτική, να αναστρέψει μια θετική πορεία που έχει ο λαός της Καισαριανής τα προηγούμενα χρόνια, να αμφισβητήσει κατακτήσεις του (...)

Ενα δίλημμα μπαίνει πραγματικά στο λαό της πόλης μας μπροστά στην κάλπη της Κυριακής.

Θα συνεχιστεί η θετική πορεία δίπλα σε αυτόν και τις ανάγκες του, που έδωσε αποτελέσματα, σημείωσε νίκες, ανταποκρίθηκε στις προτεραιότητες της λαϊκής οικογένειας;

Η θα γυρίσουμε πίσω σε δήμο διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής στο σβέρκο του λαού, χρεοκοπημένο και παραδομένο σε συμφέροντα και επιχειρηματίες;» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Οι πραγματικές επιδιώξεις του αντίπαλου συνδυασμού

Παράλληλα ο Ηλ. Σταμέλος, έθεσε μια σειρά από ερωτήματα για την πολιτική που θα ακολουθήσει αν εκλεγεί ο αντίπαλος του, όπως για την ενίσχυση της «ανταποδοτικότητας» στις υπηρεσίες του δήμου, την παράδοση των αποθεματικών του δήμου, τον αγώνα για κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε εργαζόμενους, και πρόσθεσε: «Για το πάρκο του Αη Γιάννη και τα "Ξύλινα" ετοιμάζεται για συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ή ΣΔΙΤ.

Δηλαδή για ιδιωτικοποίηση των κυλικείων και των εγκαταστάσεων, για λειτουργία τους με εμπορικά κριτήρια και ανάλογες εργασιακές σχέσεις, ενός χώρου - φιλέτο που κατακτήθηκε με αγώνες του λαού και που παρέχει στους δημότες προσιτές κοινωφελείς υπηρεσίες και δωρεάν πρόσβαση σε χώρους αναψυχής και άθλησης.

Οραματίζεται την ενίσχυση - λέει - της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον ορεινό όγκο του Υμηττού, δηλαδή για μπίζνες στο αισθητικό του δάσος, που ως γνωστόν είναι στο μάτι πολλών παλιών και νέων συμφερόντων.

Θα δημιουργήσει κάρτα του δημότη για να εξασφαλίσει - λέει - εκπτώσεις στις παροχές του δήμου, που σήμερα ωστόσο δίνονται δωρεάν ή με συμβολικό αντίτιμο σε όλους (...)

Για τελευταίο αφήνουμε το εξής: Αν προσέξετε στο πρόγραμμά του στο κομμάτι που αφορά το νέο Μουσείο στο Σκοπευτήριο και το "όραμά του" γι' αυτό, φροντίζει βολικά να αφαιρέσει τον τίτλο ΕΑΜικό. Ποιος άραγε του δίνει αυτό το δικαίωμα; Τι έχει άραγε στο μυαλό του, αν όχι την παραχάραξη και τη διαστρέβλωση της Ιστορίας του τόπου μας και της συμβολής της Καισαριανής στην εποποιία της Αντίστασης;».

Συνεχίζουμε!

Ενώ ολοκληρώνοντας την ομιλία του και αναλύοντας τους στόχους που έχει η «Λαϊκή Συσπείρωση», ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Στα 5 αυτά χρόνια αποκτήσαμε πολύ μεγαλύτερη εμπειρία.

Σήμερα έχουμε ακόμα περισσότερα εφόδια, για να στηρίξουμε την πάλη και να κινητοποιήσουμε το λαό για τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τους δήμους και συνολικά την κοινωνία.

Εκεί θα στρέψουμε με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή όλες μας τις δυνάμεις, από την επομένη των εκλογών.

Για την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης που θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών των δήμων.

Για την ουσιαστική ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων από τη βαριά φορολογία.

Την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε όλους τους τομείς του δήμου με μόνιμο προσωπικό.

Για την προάσπιση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς στη μόρφωση, στον αθλητισμό και πολιτισμό, ενάντια στα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις.

Τη διεκδίκηση έργων και υποδομών που έχει πραγματικά ανάγκη ο λαός και βελτιώνουν την καθημερινότητά του.

Για την προάσπιση και την ανάδειξη της δημόσιας περιουσίας του δάσους και του ορεινού όγκου του Υμηττού...».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ