Σάββατο 1 Ιούνη 2019 - Κυριακή 2 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΟΥΣ

«Το Χαϊδάρι δεν γυρίζει πίσω. Μπροστά οι ανάγκες του λαού. Συνεχίζουμε!». Το μήνυμα πως η κάλπη της Κυριακής θα αναδείξει ξανά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δημοτική αρχή έστειλε η μεγάλη συγκέντρωση στην οποία μίλησε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, το βράδυ της Παρασκευής. Εκατοντάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και απάντησαν στις προσπάθειες να ανακοπεί η αγωνιστική πορεία της δημοτικής αρχής, να πάψει ο δήμος να είναι συμπαραστάτης του λαού και να περάσει στα χέρια των εκλεκτών των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Τον τόνο στη συγκέντρωση έδωσαν οι δεκάδες νέοι, που με τα συνθήματά τους ξεσήκωσαν τους συγκεντρωμένους, φωνάζοντας μεταξύ άλλων ότι θέλουν «δήμαρχο αγωνιστή, μαζί μας να παλεύει, και όχι να μας ξεπουλά και να μας κοροϊδεύει»!

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Επίσης, ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας και νυν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Στέλιος Μπενετάτος.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με μια ευχάριστη έκπληξη, όταν στην εξέδρα ανέβηκε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, δίνοντας μια σύντομη παράσταση γεμάτη χιούμορ για τους «δημάρχους μάνατζερ» και τους «ανεξάρτητους υποψήφιους». Τη σκυτάλη πήραν οι ηθοποιοί Τάκης Βαμβακίδης και Σταμάτης Τζελέπης, με τον πρώτο να απαγγέλλει απόσπασμα από το «Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη και τον δεύτερο από σκωπτικό θεατρικό έργο.

Το άνοιγμα νωρίτερα είχε γίνει με σύντομο χαιρετισμό από την Σεμίνα Διγενή, που συνοψίζοντας τη σημασία που έχει για τους δημότες μια δημοτική αρχή που στέκεται συμπαραστάτης στον αγώνα του λαού και ένας δήμαρχος που «είναι δίπλα, όταν όλοι οι άλλοι είναι απέναντι», ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εδώ στο Χαϊδάρι είστε τυχεροί γιατί έχετε μια δημοτική αρχή που δεν νοιάστηκε μόνο γι' αυτά που, όπως λένε, "είναι στην αρμοδιότητά της", νοιάστηκε για όλα. Εχετε έναν δήμαρχο που η ζωή και το μέλλον των παιδιών σας επιλέγει να είναι μέσα στις αρμοδιότητές του».

Στην κατεύθυνση αυτή, ξεχωριστή αναφορά έκανε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, που αριθμεί πάνω από 30.000 τίτλους, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 5.000 παιδικά βιβλία, χαρακτηρίζοντας την ύπαρξη και λειτουργία της «μεγάλη και σοβαρή υπόθεση». Και συνέχισε: «Σήμερα, δύναμη έχετε και σεις και πρέπει να την δείξετε με την ψήφο σας την Κυριακή. Για να μη μείνει στη μέση αυτή η μεγάλη προσπάθεια, για να μην ανακοπεί αυτή η αγωνιστική πορεία, για να μη χάσει ο λαός του Χαϊδαρίου το στήριγμά του, για να μπουν μπροστά οι δικές σας ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ