Σάββατο 1 Ιούνη 2019 - Κυριακή 2 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
Ο δήμος του Χαϊδαρίου θα παραμείνει στα χέρια αγωνιστών!

Η πλατιά αναγνώριση της σταθερής και αγωνιστικής στάσης της δημοτικής αρχής στο πλάι του λαού αποτυπώθηκε στη μαζική προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Η Σ. Διγενή
Η Σ. Διγενή
«Μήνυμα αισιοδοξίας, αποφασιστικότητας και σιγουριάς για μια μεγάλη νίκη του χαϊδαριώτικου λαού» χαρακτήρισε τη μαζική συγκέντρωση στο Παλατάκι το βράδυ της Παρασκευής ο Μιχάλης Σελέκος, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Ολα αυτά τα χρόνια δώσαμε έναν δύσκολο αγώνα για να μπορέσουμε να βάλουμε σε μια τάξη τα πράγματα, για να κάνουμε σωστή οικονομική διαχείριση, να μη φορτώσουμε με νέα βάρη τις λαϊκές οικογένειες.

Γι' αυτό μειώσαμε σε κατηγορίες συμπολιτών μας τα δημοτικά τέλη, καταργήσαμε τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, μειώσαμε τις συνδρομές στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες που αγκάλιασαν χιλιάδες παιδιά.

Γι' αυτό δώσαμε προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, στη συλλογική δημιουργία».

Μιζέρια δεν είναι η ανακούφιση του λαού που υποφέρει

Αναφερόμενος στον αντίπαλο συνδυασμό, του Β. Ντηνιακού, είπε ότι όλα αυτά τα ονομάζει «μιζέρια».

«Ας πάει να τα πει αυτά στους γονείς, στα νέα ζευγάρια, στα 2.000 μέλη των Πολιτιστικών Τμημάτων, στους ανθρώπους των περιοχών που έπαψαν να πνίγονται και να αγωνιούν.

"Μιζέρια" όμως είναι να μην μπορείς να στείλεις το παιδάκι σου στον Παιδικό Σταθμό, να σου κόβουν το ρεύμα, να σου βγάζουν το σπίτι σου σε πλειστηριασμό, να μην έχεις πρόσβαση στο Κολυμβητήριο ή στο Πνευματικό Κέντρο, να πνίγεσαι σε μια βροχή, να μην έχεις νοσοκομεία και υγειονομική περίθαλψη, να βιώνεις την ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια (...)

Ο Τ. Βαμβακίδης και ο Στ. Τζελέπης
Ο Τ. Βαμβακίδης και ο Στ. Τζελέπης
Δεν θέλουμε να πούμε ότι τα κάναμε όλα καλά, ότι είμαστε αλάνθαστοι, ότι έχουμε κάνει όσα έχουν ανάγκη η πόλη μας και οι κάτοικοί της.

Υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε αρκετούς τομείς.

Χρειάζεται να λυθούν ακόμα αρκετά προβλήματα που χρονίζουν ή άλλα που παρουσιάστηκαν στην πορεία.

Γι' αυτό με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει, ξεπερνώντας τις αδυναμίες και τα λάθη που έχουμε κάνει, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας, σε σταθερή πορεία σύγκρουσης με τις αιτίες που τα δημιουργούν (...)

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μας θέλουν ενωμένους, δυνατούς και αποφασισμένους να τα αντιμετωπίσουμε με διεκδίκηση και αγωνιστικό τρόπο.

Κάτι που έγινε όταν χιλιάδες Χαϊδαριώτες αποκλείσαμε τη λεωφόρο Καβάλας για να διεκδικήσουμε αντιπλημμυρικά έργα, όταν κάναμε τις κινητοποιήσεις και τις πορείες διεκδικώντας καλύτερη Υγεία, όταν κατακλύσαμε την πλατεία Δημαρχείου παλεύοντας για να παρθούν μέτρα κατά της ανεργίας μαζί με τους Πατρινούς αγωνιστές και τον δήμαρχό τους, κ. Πελετίδη, όταν ξεσηκωθήκαμε για να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι της Καθαριότητας, να μη κλείσουν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία "Δαφνί" και Δρομοκαΐτειο, όταν αποκλείσαμε τα γραφεία της ΔΕΗ για να εμποδίσουμε τα συνεργεία να κόψουν το ρεύμα σε άπορες οικογένειες (...)

Υπάρχει πείρα στο λαό της πόλης

Ο Χρ. Ζαραλίκος
Ο Χρ. Ζαραλίκος
Την Κυριακή ο χαϊδαριώτικος λαός θα γυρίσει την πλάτη στους εκβιασμούς, στις υποσχέσεις, στην υποκρισία και το ψέμα.

Ο χρηματισμός, οι συναλλαγές και η εξαγορά συνειδήσεων θα γίνουν "μπούμερανγκ" γι' αυτούς που τα σχεδίασαν και τα υλοποίησαν. Εχουν φτάσει τώρα στο σημείο να λένε ότι "τρώτε λεφτά του δήμου". Ημαρτον!

Οι εκλογές της Κυριακής θα κρίνουν το μέλλον του δήμου μας και την κατεύθυνση που θα πάρει, ανάλογα με το αποτέλεσμα. Θα συνεχίσει δηλαδή να υπηρετεί τα λαϊκά στρώματα ή θα παραδοθεί στους επιχειρηματίες και στα μεγάλα συμφέροντα; (...)

Ποιος ήταν δήμαρχος για 20 χρόνια όταν το Δάσος αλλοιώθηκε και έγινε τσιμεντούπολη, όταν χτίστηκε μια νέα πόλη στο Ανω Δάσος, χωρίς καμία υποδομή, όταν η πράξη εφαρμογής 2/87 εξυπηρέτησε συγκεκριμένα συμφέροντα μεγαλοϊδιοκτητών. Ποιος ήταν δήμαρχος όταν αυξάνονταν υπέρογκα κάθε χρόνο τα δημοτικά τέλη, όταν αρνούνταν να προσλάβει μόνιμο προσωπικό για να έχει τους εργαζόμενους σε πολιτική ομηρία, όταν είχε δημιουργήσει ένα κλειστό κύκλο ελέγχου, πιέσεων και τρομοκράτησης των εργαζομένων; (...)

Ομως, δεν είναι τυχαίο ότι προσπαθούν να επιβάλουν τον κ. Ντηνιακό για να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο συγκεκριμένα συμφέροντα.

Είναι έτοιμος να εφαρμόσει μια αντιλαϊκή πολιτική και πρόθυμος να λειτουργήσει σαν πλασιέ επιχειρηματικών συμφερόντων.


Το δείχνουν οι θέσεις του για τον ΕΝΦΙΑ, την ανταποδοτικότητα, τις εργασιακές σχέσεις και την παράδοση δημοτικών κτιρίων σε ιδιώτες. Είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ.

Βέβαια, ο κ. Ντηνιακός και οι επιχειρηματίες - εφοπλιστές που ποντάρουν σε αυτόν και του παρέχουν πλήρη στήριξη με κάθε τρόπο και με όλα τα μέσα, δεν διαθέτουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ όλα αυτά τα χρόνια - και ιδιαίτερα τώρα, την προεκλογική περίοδο - για την ψυχή της μάνας τους ή για γινάτι.

Θέλουν να τα πάρουν πίσω και με το παραπάνω.

Εχουν σχέδια, να ξεπουλήσουν όλο το Χαϊδάρι, από το Σκαραμαγκά και τα βουνά μέχρι το Στρατόπεδο, τα δημοτικά καταστήματα και τις κοινωνικές δομές, που αντί να αξιοποιηθούν προς όφελος του χαϊδαριώτικου λαού θέλουν να τα ιδιωτικοποιήσουν και να γεμίσουν με "ζεστό" χρήμα τις τσέπες των εκλεκτών τους, εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών.

Γι' αυτό τους ενόχλησε τόσο πολύ που μεταφέρθηκε η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο "ΑΙΘΡΙΟ" και απειλούν ότι αν εκλεγούν θα τη μεταφέρουν για να δοθεί το "ΑΙΘΡΙΟ" σε "φερέγγυο επιχειρηματία" (...)

Συγκεκριμένο το δίλημμα της Κυριακής

Το δίλημμα της Κυριακής που πρέπει να επιλέξουν οι Χαϊδαριώτες είναι συγκεκριμένο:

Θέλουμε δήμαρχο και δημοτική αρχή που θα βρίσκονται στο πλευρό του λαού, συμπαραστάτη στα μικρά και μεγάλα προβλήματα ή δήμαρχο μάνατζερ σε δήμο - Ανώνυμη Εταιρεία;


Δήμαρχο που διεκδικεί σταθερή χρηματοδότηση για την ενίσχυση των υποδομών της πόλης ή δήμαρχο που να τις ξεπουλάει;

Δήμαρχο που θεωρεί αρμοδιότητά του την αξιοπρεπή ζωή των Χαϊδαριωτών με μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα ή δήμαρχο που αρπάζει ό,τι μένει από τα λεηλατημένα;

Δήμαρχο που να στηρίζει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και διεκδικεί προσλήψεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών ή δήμαρχο που θέλει εργαζόμενους σε ομηρία και ανασφάλεια, για να τους εκμεταλλεύεται;

Επιλέγουμε δήμαρχο που μειώνει τα δημοτικά τέλη και τις συνδρομές σε πολλές κατηγορίες ή δήμαρχο που θα τα αυξάνει, ξεζουμίζοντας κι άλλο τις τσέπες μας; (...)

Το ποσοστό και οι ψήφοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον α΄ γύρο αποτελούν επιβεβαίωση της πλατιάς αναγνώρισης της προσπάθειας, του έργου και των προτεραιοτήτων που θέσαμε στη διοίκηση του δήμου, επιστέγασμα της αναγνώρισης και της μεγάλης αποδοχής του κόσμου της πόλης μας.

Αυτό το βήμα ο λαός του Χαϊδαρίου θα το ολοκληρώσει αυτήν την Κυριακή, στο δεύτερο γύρο και θα επανεκλέξει τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στη διοίκηση του δήμου.

Καλούμε όσους ταλαντεύονται, όσους δεν έχουν αποφασίσει ακόμα, να βάλουν το χέρι στην καρδιά και να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον (...)

Την Κυριακή πάμε όλοι στην κάλπη, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση" Χαϊδαρίου!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ