Σάββατο 1 Ιούνη 2019 - Κυριακή 2 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Οι βάσεις του ΚΚΕ

Η πιο πονηρή, και συνάμα χονδροειδής μπούρδα που περιφέρεται μετεκλογικά και εκ των πραγμάτων και προεκλογικά είναι η αλλαγή τοπίου. Οι αυξομειώσεις των επιπέδων τοξικότητας, με τη μεζούρα να μετράει την ελπίδα σαν ψηφοθηρικό χαρτζιλίκι, αποτυπώθηκαν στους αριθμούς περισσότερο, και λιγότερο στα πρόσωπα.

Είναι ηρωικό και συνάμα βαρύ κι ανθυγιεινό για όσους μας ψήφισαν, ακόμα και για όσους δεν μπόρεσαν, δε θέλησαν, δεν τόλμησαν να μας ψηφίσουν, να βλέπουν τις ορατές και αόρατες καινούριες ντίβες να υπερπροβάλλονται, την ώρα που η έμπρακτη υλοποίηση και κάλυψη των λαϊκών ονείρων κι αναγκών περνάει στο δεύτερο γύρο σε πέντε δήμους, όπου οι κομμουνιστές «άρχοντες» διέλυσαν ήδη τα σκοτάδια.

Εκεί πέφτει ως την τελευταία στιγμή το βάρος της μάχης και ταυτόχρονα κηρύσσεται η συνέχιση ενός αγώνα που δε θα σταματήσει και δε θα τελειώσει ούτε τη μέρα των εθνικών εκλογών για έναν κόσμο όχι απλώς καλύτερο αλλά οιονεί διεκδικητικό και δημιουργικό.

Πήξαμε σε αναλύσεις, πορτρέτα, συνεντεύξεις, βιογραφικά, απολογισμούς, ανέκδοτα, καταλόγους φρικωδών τσιτάτων που έχουν εκτοξεύσει όλες οι λωρίδες της κακοφτιαγμένης αστικής κουρελούς προσωπικών μωροφιλοδοξιών και χοντρά χρηματοδοτούμενων από το σύστημα σκοπιμοτήτων. Ως και η αριθμητική αυτή των πρώτων τάξεων του Δημοτικού τα τίναξε μέσα σε μια βδομάδα. Αμα προσθέσεις τα αν με τα θα, τις εκτιμήσεις με την πραγματικότητα, τα τρωκτικά με τα θεριά, κι αυτούς που φεύγουν μ' αυτούς που ξέμειναν ως ηγετίσκοι, τότε καταλήγεις σε δύο δεξιούς πόλους, που από μακριά μοιάζουν σα δίδυμα που φόρεσαν διαφορετικά ρούχα για να μην μπερδεύεσαι, κι από κοντά δεν τα ξεχωρίζει ούτε η ταξική μήτρα που τα γέννησε και τα μπουκώνει.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο μόνος κερδισμένος του εκλογικού αποτελέσματος, ευθέως αντίθετος με την τσέπη των πολλών που λέει κι ο συρρικνωμένος συριζαίος, είναι το Χρηματιστήριο Αθηνών! Και οι μετοχές των τραπεζών! Κι όλα τα προϊόντα τηλεμάρκετινγκ που θα ισοδυναμούν με αυτόγραφο των καινούριων λεβέντηδων, των καινούριων καμένων, των καινούριων ψεκασμένων, των νέων πολιτικών αστέγων της νέας εποχής. Το νέο τοπίο νομιμοποιεί τις πάλαι ποτέ αποκαλούμενες «συνιστώσες» , «τάσεις», ή και «δελφίνους», «φιρερίσκους», «δελαπατρίδηδες», ως θεματική καρναβαλικών εσπερίδων.

Το δίλημμα έχει ήδη τεθεί και θα κυριαρχήσει έως τις 7 Ιούλη. Θα έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε μια πούρα δεξιά με σεμνό καλοκουρεμένο λοφίο ή μια ανακαινισμένη παραλλαγή της δεξιάς με ψαλιδισμένο άγριο φουντωτό μαλλί. Πολιτική μετάφραση: Πόλος με κορμό ΝΔ ή πόλος με κορμό ΣΥΡΙΖΑ κι εσύ ο λαός στο μπαρ του πλούτου της κατά παραχώρηση αγορών εξουσίας, να μην μπορείς να δεις πόσο τελικά κοστίζει η συνήθεια του πολίτη - θαμώνα.

Δεν έχουμε ούτε μια μέρα να χαρίσουμε στο μπες-βγες σ' αυτό το μπαρ. Παράλληλα με την κούραση, τις αυτοκριτικές, τους απολογισμούς και τους ισολογισμούς, πρέπει να πάρουμε πίσω ακόμα κι αυτά που δε φαντάστηκαν ότι θα διεκδικήσουμε. Δε χρειαζόμαστε ούτε ουίσκι για να πνίξουμε τον πόνο μας ούτε εξηγήσεις που δε γουστάρουμε το θέαμα ούτε τρόλια για να διαφημίζουν και την αλεπού και το παζάρι. Αυτήν τη φορά άνοιξαν περισσότερα αυτιά και περισσότερα μάτια και δρόμοι εκεί που δε φαίνονταν, όπως ας πούμε στην Πάρο, για να ορμήσουμε καταπάνω τους, και να χαλάσουμε και την παράσταση και την πόλωση και τους μεντεσέδες.

Συνεχίζουμε με συναίσθηση του πόσο γερές κι ανθεκτικές και στην Ελλάδα και σ' ολόκληρη την Ευρώπη τελικά είναι οι βάσεις του ΚΚΕ, που δεν αλλάζει στολή ούτε εντός ούτε εκτός αποκριάς. Εμπρός να τις στήσουμε κι εκεί που δεν υπάρχουν και να τις πολλαπλασιάσουμε!


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ