Παρασκευή 31 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
ΙΚΑΡΙΑ
Ελπιδοφόρα μηνύματα από τα χωριά

Δήλωση στήριξης στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον Νίκο Λαρδά από τον Στέλιο Κούβαρη

Ο Ν. Λαρδάς σε πρόσφατη συγκέντρωση
Ο Ν. Λαρδάς σε πρόσφατη συγκέντρωση
Με αποφασιστικότητα, αλλά και με ενθουσιασμό που τροφοδοτούν τα ελπιδοφόρα μηνύματα που έρχονται από όλα τα χωριά της Ικαρίας, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, προοδευτικοί άνθρωποι του νησιού δίνουν τη μάχη ώστε να μη μείνει σπίτι εργαζόμενου, αγρότη, κτηνοτρόφου, ανέργου, συνταξιούχου, νέου, ανεξάρτητα από την επιλογή του στον πρώτο γύρο, που να μη φτάσει το ευρύ, αγωνιστικό κάλεσμα για μαζική ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση». Με στόχο ο δήμος να συνεχίσει να είναι στήριγμα του ικαριώτικου λαού, προβάλλοντας τις δικές του ανάγκες και όχι διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής, όργανο για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

Χτες το πρωί, στον Αγ. Κήρυκο έγινε μαζική εξόρμηση στο εμπορικό κέντρο στο λιμάνι με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκο Λαρδά, ενώ για το απόγευμα είχε προγραμματιστεί μαζική εξόρμηση της νεολαίας στα εμπορικά καταστήματα και τις καφετέριες του δεύτερου λιμανιού του νησιού, στον Εύδηλο.

Το γεγονός ότι στην Ικαρία, η ΝΔ, ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ εξαφάνισαν τις διαχωριστικές τους γραμμές και κατεβαίνουν με κοινό ψηφοδέλτιο (την «Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής») το οποίο χαρακτηρίζουν «ανεξάρτητο», για να αρπάξουν το δήμο από τα αγωνιστικά χέρια, έχει πεισμώσει ανθρώπους έντιμους αγωνιστές με αποτέλεσμα να συνεχίζονται και οι δηλώσεις στήριξης.

Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για δημοτική αρχή - στήριγμα των αγώνων του ικαριώτικου λαού

Τέτοια δήλωση ήρθε από τον Στέλιο Κούβαρη, συνταξιούχο πλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού, μέλος της ΠΕΣΜΕΝ, γνωστό σε όλη την Ικαρία για την αγωνιστική του δράση.

Στη δήλωση στήριξης, που έδωσε χτες, απευθύνει κάλεσμα στο λαό της Ικαρίας να ψηφίσει «Λαϊκή Συσπείρωση», «γιατί θα έχει αγωνιστικό "παρών", πρωτοπόρα δράση για τη στήριξη των Ικαριωτών από την αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και της ΕΕ. Γιατί στηρίζεται από το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που αγωνίζεται ενάντια στη μείωση των μισθών και των συντάξεων, συνολικά του λαϊκού εισοδήματος, είναι το μόνο κόμμα που έναν αιώνα τώρα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού μας για μια καλύτερη ζωή. Ειδικά σε βάρος των ναυτεργατών έχει γίνει τεράστια μείωση του εισοδήματός τους. Για παράδειγμα, ένας πλοίαρχος ή Α' μηχανικός όταν κάνει 7 μήνες υπηρεσία σε πλοία με ελληνική σημαία, πληρώνει εκτός από τις κρατήσεις του ΝΑΤ, περίπου 14.000 ευρώ φόρο εισοδήματος και περίπου 7.000 φόρο αλληλεγγύης, το γνωστό χαράτσι το οποίο ενώ έλεγαν ότι θα ισχύσει για ένα έτος, ήρθε και έμεινε.

Σημειωτέον, οι ναυτεργάτες με τον αγώνα μας είχαμε κατακτήσει το αφορολόγητο εισόδημα, με την εισαγωγή συναλλάγματος, κατάκτηση που τώρα και αυτή την πήρανε πίσω.

Οι Ικαριώτες μπροστά στην κάλπη να υπολογίσουν ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ενώθηκαν για να χτυπήσουν το ΚΚΕ. Γι' αυτό όλοι στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", με το γαρίφαλο, στο χέρι, για να εκλέξουμε κομμουνιστή δήμαρχο τον Ν. Λαρδά, αγωνιστική δημοτική αρχή, ισχυρό σύμμαχο των αγώνων του ικαριώτικου λαού για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ