Παρασκευή 31 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον Ιμάμογλου

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--

Μικρό προβάδισμα στον υποψήφιο του αντιπολιτευόμενου κεμαλικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος CHP, Εκρέμ Ιμάμογλου, δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας «MAK Consulting» που έγινε ενόψει των εκλογών που θα γίνουν στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Ιούνη.

Συγκεκριμένα, ο Ιμάμογλου συγκεντρώνει 47% ενώ ο αντίπαλός του, υποψήφιος του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού ΑΚΡ, Μπιναλί Γιλντιρίμ, 44%. Το πρακτορείο «Ρόιτερς» επικαλέστηκε ανώνυμες δηλώσεις αξιωματούχων του ΑΚΡ, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξαν και δημοσκοπήσεις που εμφάνιζαν τον Ιμάμογλου να προηγείται με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΜΑΚ, το 79% των ερωτηθέντων δεν θα αλλάξει την επιλογή που έκανε στις εκλογές, στις 31 Μάρτη. Επίσης, το 49% δεν πιστεύει τους ισχυρισμούς του ΑΚΡ ότι έγιναν παρατυπίες στις 31 Μάρτη, άρα και ότι χρειαζόταν ακύρωση του αρχικού αποτελέσματος και προκήρυξη επαναληπτικών εκλογών.

Στο μεταξύ, πολλά ρεπορτάζ σημειώνουν ότι το ΑΚΡ έχει παρατάξει σημαντικά στελέχη του στην Κωνσταντινούπολη, προσδοκώντας να διασφαλίσει καθαρή νίκη έναντι του CHP, διατηρώντας τον έλεγχο της σημαντικότερης μητρόπολης της χώρας και όχι μόνο. Ειδικό βάρος δίνεται και στον κουρδικό πληθυσμό, που υπολογίζεται ότι αποτελεί το 15% των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης.

  • Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την αποφυλάκιση του Τουρκο-Αμερικανού επιστήμονα της NASA Σερκάν Γκελγκέ, που κατηγορήθηκε για τρομοκρατία και μάλιστα πέρασε σχεδόν μια τριετία έγκλειστος στην απομόνωση.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ