Παρασκευή 31 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Σε αναζήτηση πρόσθετων κάλπικων διλημμάτων

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις σε Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου για την εξεύρεση ενός πειστικού «αφηγήματος» ενόψει των εθνικών εκλογών και της διαφαινόμενης αλλαγής σκυτάλης στην αστική διαχείριση. Παρά τις φλυαρίες περί «προγραμματικής αντιπαράθεσης», τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να προσανατολίζονται σε μια τακτική που προσβλέπει στην άντληση ψήφων, με τη λογική της «χαμένης ψήφου» και με ένταση των εκβιαστικών διλημμάτων, όσο και των κάλπικων διαχωριστικών γραμμών με τη ΝΔ, αφού δεδομένη είναι η στρατηγική τους σύμπλευση. Επί του παρόντος, η ρητορική της Κουμουνδούρου περιορίζεται σε κατηγορίες προς τη ΝΔ ότι θα ακυρώσει τα «θετικά» μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Ενδεικτικά, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, μιλώντας χτες στον «Alpha», κατηγόρησε τη ΝΔ για «εμπάθεια» κατά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με αφορμή επικριτικές δηλώσεις του Γ. Βρούτση για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, ενώ σε μια προσπάθεια να διαφοροποιήσει το κόμμα του απ' αυτή και να συγκαλύψει ότι στην πραγματικότητα μοιράζονται το ίδιο σχέδιο του κεφαλαίου, σημείωσε πως «επειδή ο χαρακτήρας των εθνικών εκλογών ούτως ή άλλως είναι διαφορετικός, θα αναδείξει την επόμενη κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο σχέδια», «ευχόμενος» η συζήτηση να γίνει «πάνω στα συγκεκριμένα προγράμματα. Για να γίνει κατανοητό ποια είναι τελικά η λογική, η φιλοσοφία του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας που συμπυκνώνονται στη φράση (...) "η κοινωνική ανισότητα είναι φυσικός νόμος"».

Το παραμύθι της «εξόδου» από τους «σκληρούς καταναγκασμούς των μνημονίων» και του μεγαλύτερου βαθμού «ελευθερίας», ώστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που τσάκισε το λαό να... εφαρμόσει φιλολαϊκή πολιτική, επανέλαβε ο Ν. Φίλης, ζητώντας «μια δεύτερη ευκαιρία», ώστε «να αποδείξει ότι μπορεί να υπερασπιστεί ουσιαστικά τα δικαιώματα της κοινωνίας». Την ίδια ώρα, δίνοντας και το μόνιμο αντιλαϊκό περίγραμμα που θέτουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, εντός του οποίου γίνονται και οι «προγραμματικές» τάχα κονταρομαχίες με τη ΝΔ, την κατηγορούσε πως το πακέτο των φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο που προτείνει «είναι 5 δισ. ευρώ, τη στιγμή που ο δημοσιονομικός χώρος είναι 1,2 δισ. ευρώ», κατηγορώντας την ότι θα βρει τα υπόλοιπα από περικοπές κοινωνικών δαπανών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ