Παρασκευή 31 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Τουλάχιστον 7 νεκροί και 21 αγνοούμενοι από ναυάγιο στον Δούναβη

Από το χτεσινό δυστύχημα στον Δούναβη

Laszlo Balogh

Από το χτεσινό δυστύχημα στον Δούναβη
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.--

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 21 αγνοούνται, όταν την Τετάρτη το βράδυ τουριστικό πλοίο που διέσχιζε τον ποταμό Δούναβη μεταφέροντας τουρίστες από τη Νότια Κορέα συγκρούστηκε με άλλο πλοίο. Στο πλοίο επέβαιναν 33 Νοτιοκορεάτες και 2 Ούγγροι μέλη του πληρώματος. Επτά διασώθηκαν.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν, ζήτησε να «αναπτυχθούν όλοι οι διαθέσιμοι πόροι» για να προσφερθεί βοήθεια στους Νοτιοκορεάτες και είπε ότι η χώρα του θα συνεργαστεί με την ουγγρική κυβέρνηση για να ερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος. Η Σεούλ πρόκειται να στείλει στη Βουδαπέστη 33 αξιωματούχους, ανάμεσά τους ειδικούς διασώστες και ειδικούς του στρατού, δήλωσε η προεδρική εκπρόσωπος. Μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης, με πλοία, δύτες, προβολείς και ραντάρ, διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων από το σημείο του δυστυχήματος.

Πάντως, όσο περνούσε χτες η ώρα μειώνονταν οι πιθανότητες να ανασυρθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι. «Αυτό δεν συμβαίνει μόνο εξαιτίας της θερμοκρασίας των υδάτων, αλλά και λόγω των ισχυρών ρευμάτων του ποταμού», είπε ο Παλ Γκιέρφι, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης.

Από την αρχή του Μάη, ο Δούναβης είναι φουσκωμένος και υπάρχουν ισχυρά ρεύματα, ενώ την ώρα του δυστυχήματος σημειωνόταν καταιγίδα στη Βουδαπέστη. Οι επτά διασωθέντες έχουν υποστεί υποθερμία, αλλά η κατάστασή τους είναι σταθερή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ