Παρασκευή 31 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CHAMPIONS LEAGUE
Το «παζλ» της επόμενης σεζόν

Ο νικητής του φετινού Champions League αναδεικνύεται αύριο Σάββατο στον τελικό της Μαδρίτης ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Τότεναμ, ήδη όμως, πριν καν ολοκληρωθεί η φετινή διοργάνωση, έχουν γίνει γνωστές οι 26 από τις 32 ομάδες που θα πάρουν μέρος στους ομίλους την επόμενη σεζόν. Αιτία γι' αυτό είναι οι αλλαγές που πραγματοποίησε η UEFA και εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά φέτος, αποσκοπώντας στην ικανοποίηση των «θέλω» των ισχυρών για μία διοργάνωση όπου θα κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της «πίτας» της αγοράς.

Ετσι, οι 16 από τις 32 θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί από τις ομάδες που βρέθηκαν στην πρώτη τετράδα των 4 πιο ισχυρών πρωταθλημάτων (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία), άλλες 9 από τους πρωταθλητές και δευτεραθλητές των χωρών που βρίσκονται στις θέσεις 5 έως 10 της γενικής βαθμολογίας της UEFA, ενώ μετά την κατάκτηση του Europa League από την Τσέλσι (που είχε ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της μέσω της Premier League) προστέθηκε και η Λιόν ως 3η της 5ης Γαλλίας.

Οι 6 ομάδες που απομένουν θα προκύψουν από τα προκριματικά του καλοκαιριού: 4 από τα πλέι οφ στο μονοπάτι των πρωταθλητών και άλλες 2 από τα πλέι οφ στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών.

Αναλυτικά οι ομάδες που ήδη έχουν κλείσει θέση στους ομίλους της σεζόν 2019 - 2020:

Ισπανία: Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια. Αγγλία: Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Τότεναμ. Γερμανία: Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ, Λειψία, Λεβερκούζεν. Ιταλία: Γιουβέντους, Νάπολι, Αταλάντα, Ιντερ. Γαλλία: Παρί Σεν Ζερμέν, Λιλ, Λιόν. Ρωσία: Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Λοκομοτίβ Μόσχας. Πορτογαλία: Μπενφίκα. Ουκρανία: Σαχτάρ Ντόνετσκ. Βέλγιο: Γκενκ. Τουρκία: Γαλατασαράι. Αυστρία: Σάλτσμπουργκ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ