Παρασκευή 31 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
«Τραγούδια από πατρίδες χωρίς σύνορα»

Συναυλία με τους Alcedo Folk Band και τη μουσική ομάδα του ΚΕΘΕΑ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»

«Τραγούδια από πατρίδες χωρίς σύνορα», είναι ο τίτλος της πρώτης μεγάλης συναυλίας του καλοκαιριού που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων, την Πέμπτη 6 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., στο Ανοιχτό θεατράκι Φλώρου και Λάμψα (Αμπελόκηποι - Γηροκομείο, πλησίον σταθμού Μετρό «Πανόρμου»).

Με τα φτερά της Αλκυόνης (Alcedo στα Λατινικά), το κοινό θα ταξιδέψει σε μουσικές του κόσμου με την εκπληκτική μπάντα Alcedo Folk Band και τη συμμετοχή της μουσικής ομάδας του ΚΕΘΕΑ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ».

Η Alcedo Folk Band παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με νέους ήχους και τολμηρές προτάσεις σε γνώριμα και άγνωστα τραγούδια, που προέρχονται από τις λαϊκές μουσικές του κόσμου. Με μουσικά χρώματα και διαδρομές από τον Βασίλη Τσιτσάνη μέχρι τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, από τη Θράκη μέχρι την Ιρλανδία και από το Ισραήλ μέχρι τα Βαλκάνια. Ακόμα κι εκεί που η Οθωμανική Longa συναντά τις καντάτες του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, οι Alcedo έρχονται για να πουν ότι οι μουσικές έχουν πατρίδα, αλλά δεν έχουν σύνορα.

Στην μπάντα συμμετέχουν οι: Μαρία Μιχαλάκα (τραγούδι, βιολί), Στέφανος Χατζηαναγνώστου (φλάουτο), Δημήτρης Κουφαλάκος (φαγκότο, φυσαρμόνικα), Μενέλαος Μωραΐτης (τούμπα), Γιάννης Ταυλάς (κιθάρες, λαούτο), Κώστας Κωνσταντάτος (κρουστά, βιολί, μαντολίνο, τραγούδι) και Πασχάλης Κολέντσης (τεχνικός ήχου).

Το ΚΕΘΕΑ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» είναι θεραπευτικό πρόγραμμα για χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, που απευθύνεται σε άτομα άνω των 21 ετών και τις οικογένειές τους και στοχεύει στην απεξάρτηση, στην εκπαίδευση και την κοινωνική επανένταξη των μελών του.

Οι υπηρεσίες του προγράμματος παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής. Η προσέλευση στο πρόγραμμα είναι εθελοντική, γιατί είναι απαραίτητη η απόφαση του χρήστη να καταβάλει την προσπάθεια που χρειάζεται ώστε να αλλάξει τρόπο ζωής. Το πρόγραμμα δεν χορηγεί φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες για την αντιμετώπιση της εξάρτησης.

Η είσοδος στη συναυλία θα είναι ελεύθερη, αλλά θα γίνεται με προσκλήσεις. Τηλέφωνα για προσκλήσεις: 6944738640, 6944623306, 6974896062.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org