Πέμπτη 30 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
ΧΑΪΔΑΡΙ
Ψήφος για δημοτική αρχή που παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους για τα δίκια τους κόντρα στην ομηρία τους

Αύριο Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Παλατάκι, με ομιλητή τον Μιχάλη Σελέκο

Συζητώντας με εργαζόμενους στο δήμο...
Συζητώντας με εργαζόμενους στο δήμο...
«Εσείς ξέρετε καλύτερα από όλους ότι όπως κάναμε πάντα, αυτό κάναμε και σαν διοίκηση, ήμασταν στο πλευρό σας και στηρίζαμε τις διεκδικήσεις σας. Δεν σταματάμε να απαιτούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους σας, για να έχετε αξιοπρεπή ζωή κι άλλες προσλήψεις, ώστε συνολικά να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες του δήμου. Εσείς ξέρετε καλύτερα από όλους ποιον θα έχετε μαζί σας την επόμενη μέρα και ποιον απέναντί σας». Με τα λόγια αυτά και με άμεσο τρόπο, αποτέλεσμα της σχέσης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στη διοίκηση του δήμου και το προσωπικό, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος μίλησε χτες στους εργαζόμενους σε υπηρεσίες και υποδομές του δήμου, καλώντας τους να ρίξουν στην κάλπη την Κυριακή το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να την αναδείξουν ξανά στη δημοτική αρχή. Μαζί με αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους ο Μ. Σελέκος συζήτησε το πρωί της Τετάρτης με εργαζόμενους στην Καθαριότητα, στο Πράσινο, στην Τεχνική Υπηρεσία και σε μια σειρά από υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο του δημαρχείου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά της ως σταθερός συναγωνιστής των εργαζομένων, γεγονός που χαρακτήρισε τη συζήτηση με τους εργαζόμενους σε όλους τους σταθμούς της περιοδείας. Κατά τη συζήτηση θυμήθηκαν πολλές στιγμές, γιατί μαζί πάλεψαν όλα αυτά τα χρόνια, ενώ στην περιοδεία δεν έλειψαν και ανθρώπινες στιγμές, στιγμές συγκίνησης για τους αγώνες που δόθηκαν.


Οι εργαζόμενοι δεν άκουγαν κούφια λόγια και υποσχέσεις, αλλά ό,τι πραγματικά έζησαν τα προηγούμενα χρόνια, όπως ότι η δημοτική αρχή συμπαραστάθηκε στον αγώνα των συμβασιούχων για το δικαίωμα στη δουλειά, τόσο στα δικαστήρια όσο και στο δρόμο. Εφάρμοσε πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων, είτε αυτές αφορούσαν μονιμοποιήσεις, είτε παρατάσεις των συμβάσεων, είτε καταβολή επιδομάτων, την ίδια στιγμή που άλλοι δήμαρχοι έτρεχαν να ασκήσουν εφέσεις.

Ο Μ. Σελέκος κάλεσε τους εργαζόμενους να σταθούν απέναντι σε αυτούς που ζητούν την ψήφο τους με σκοπό «την επόμενη μέρα να τη χρησιμοποιήσουν εναντίον τους». Οπως υπενθύμισε, η παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά» του Β. Ντηνιακού, που διεκδικεί την ψήφο των εργαζομένων την Κυριακή, «έβγαζε σπυράκια» όταν άκουγε για το δικαίωμά τους στη σταθερή δουλειά, και έχει αποδείξει την ...προτίμησή της στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που συνεπάγονται διαρκή ομηρία για τους εργαζόμενους. Γι' αυτό ήταν και πολλοί οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα από την «παλιά βάρδια», που τόνιζαν τη διαφορά και καλούσαν και οι ίδιοι σε στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στο επίκεντρο της συζήτησης και του προβληματισμού βρέθηκαν οι προεκλογικές διακηρύξεις του Ντηνιακού και της παράταξής του γύρω από τη λειτουργία του δήμου σε «επιχειρηματικό πλαίσιο». Κλίνοντας σε όλες τις πτώσεις την «υγιή επιχειρηματικότητα», η συγκεκριμένη παράταξη κλείνει το μάτι στους επιχειρηματίες και υπόσχεται την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών όπως η Καθαριότητα, το Πράσινο, τα τεχνικά έργα, ακόμα και το λογιστήριο του δήμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και τους δημότες.

Να πάρουν απάντηση όσοι θέλουν τους εργαζόμενους όμηρους

...και κατοίκους στο Δαφνί
...και κατοίκους στο Δαφνί
Την ίδια στιγμή που δεν κρύβει την αντιλαϊκή του ατζέντα, ο Β. Ντηνιακός, ενοχλημένος από την αύξηση σε ψήφους και ποσοστά που κατέγραψε στον α' γύρο η «Λαϊκή Συσπείρωση», σπεύδει σε συκοφαντίες, στις οποίες απαντώντας ο Μ. Σελέκος τονίζει τα εξής:

«Ο Βαγγέλης Ντηνιακός, πανικόβλητος, προσπαθεί να εξηγήσει τη μεγάλη άνοδο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον α' γύρο των εκλογών με συκοφαντίες και προσωπικές επιθέσεις. Χαρακτηρίζει, μάλιστα, την πεντάχρονη διοίκηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ως "περίοδο μιζέριας και ρουσφετιών".

Ονομάζει "μιζέρια" την προσπάθειά μας να μη φορτώσουμε με νέα βάρη τις λαϊκές οικογένειες αλλά να τις ανακουφίσουμε, μειώνοντας τα δημοτικά τέλη, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Να έχουν πρόσβαση όλα τα παιδιά στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, με την αναβάθμιση των υποδομών, των υπηρεσιών του δήμου.

Βαφτίζει "ρουσφέτια" τη στήριξη του δήμου στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά, γιατί θέλει τους εργαζόμενους μόνιμα σε ομηρία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια, για να τους εκβιάζει, να τους εκμεταλλεύεται.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί! Το ρουσφέτι, μαζί με τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία στους εργαζόμενους, το έκανε "επιστήμη" ο συνδυασμός του Ντηνιακού 20 χρόνια στο Χαϊδάρι. Κι αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες...

Σήμερα ο Βαγγέλης Ντηνιακός δεν μπορεί να εξηγήσει την άνοδο στον α' γύρο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", τη Δευτέρα δεν θα μπορεί να εξηγήσει την ήττα του».

Καθημερινές συζητήσεις και συσκέψεις σε κάθε γειτονιά

Στο πλαίσιο της καθημερινής δράσης για να φτάσουν το ψηφοδέλτιο και το κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε κάθε γειτονιά και σπίτι, ο Μ. Σελέκος συζήτησε χτες στη «Στέγη Πολιτισμού» του δήμου με κατοίκους στην περιοχή Δαφνί. «Την Κυριακή κρίνεται η πορεία του δήμου», τόνισε και πρόσθεσε πως το δίλημμα στο οποίο πρέπει να δοθεί απάντηση είναι αν η κάλπη του β' γύρου θα μετατρέψει το δήμο σε επιχείρηση ή θα δώσει συνέχεια στη ρότα που έχει χαράξει τα προηγούμενα χρόνια, με μειώσεις στα τροφεία των παιδικών σταθμών, ακόμα και κατάργησή τους για πολλές οικογένειες, μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη και στις υπέρογκες συνδρομές στο κολυμβητήριο και σε πολιτιστικές δομές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στηρίζουν «Λαϊκή Συσπείρωση» και Μ. Σελέκο(2023-10-12 00:00:00.0)
Μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τον λαό του Χαϊδαρίου, που μας γνώρισε και ως δημοτική αρχή(2023-09-30 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε μπροστά με αγωνιστική δημοτική αρχή(2019-05-31 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα στη μάχη του β' γύρου(2019-05-27 00:00:00.0)
Με μαχητικότητα και ευθύνη στα νέα καθήκοντα(2014-05-26 00:00:00.0)
Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο β' γύρο(2014-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ