Τετάρτη 29 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΣΕΤΗΠ

Σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση προχωρά αύριο Πέμπτη το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

«Στέλνουμε μήνυμα σε εργοδοσία και τους πολιτικούς της εκπροσώπους, κυβέρνηση - ΕΕ - ΝΑΤΟ. Δεν θα ανεχτούμε άλλο να ζούμε πίσω από τις ανάγκες μας και την εποχή μας, την ώρα που παράγεται από την εργασία μας τεράστιος πλούτος. Στέλνουμε μήνυμα στη συνδικαλιστική μαφία που έχει μπαστακωθεί στη ΓΣΕΕ: Οι εργαζόμενοι στον κλάδο θέλουμε συνδικάτα εργατών, όχι νόθων και εργοδοτών», σημειώνει το ΣΕΤΗΠ στην ανακοίνωση με την οποία καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συνέλευση.

Συνοψίζοντας την επίθεση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο, επισημαίνει ότι αυτή περιλαμβάνει τις «εθελούσιες» απολύσεις στον όμιλο ΟΤΕ και στη «Wind», την επιβολή 9ωρης δουλειάς σε «Vodafone» και «Unisystems», την ανασφάλεια των εργαζομένων στη «Cyta» μετά την εξαγορά της επιχείρησης από τη «Vodafone», τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα 4ωρα και τα 6ωρα, τη «δανεική» εργασία και τους μισθούς των 400 ευρώ στα τηλεφωνικά κέντρα, τις απολύσεις άνω των 300 μεταναστών από την «Teleperformance».

Το Συνδικάτο υπογραμμίζει τις ευθύνες που έχει «η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ αλλά και η πλειοψηφία της ΟΜΕ ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ - (Δ)ΑΚΕ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ κ.τ.λ.)», που έκαναν «ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εξασφαλίσουν τη συναίνεση των εργαζομένων, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας». Ιδιαίτερα όσον αφορά την ΟΜΕ ΟΤΕ, στηλιτεύει το γεγονός ότι «κωλυσιεργεί με κάθε τρόπο» τη μετατροπή της σε κλαδική, ενώ στο πρόσφατο συνέδριό της «δεν κατέληξε σε κανένα διεκδικητικό πλαίσιο για τη νέα σύμβαση που θα διεκδικήσουμε οι εργαζόμενοι».

«Διεκδικούμε τώρα τη δημιουργία κλαδικής Ομοσπονδίας, ένα συλλογικό όργανο για όλους τους εργαζόμενους, που να σχεδιάζει, να πρωτοστατεί για την οργάνωσή μας και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, ένα συλλογικό όργανο που να προτάσσει τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη του εργοδότη», καταλήγει το ΣΕΤΗΠ.

Εκλογοαπολογιστική και αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Να πάρουν μέρος στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 9 Ιούνη, στις 10.30 π.μ., δυναμώνοντας τον αγώνα «απέναντι σε κυβέρνηση - ΕΕ - μεγαλοεργοδοσία και τα τσιράκια της στο συνδικαλιστικό κίνημα», καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Στη συνέλευση θα εκλεγεί εφορευτική επιτροπή που θα διενεργήσει τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου.

«Να γίνουμε περισσότεροι που θα αγωνιζόμαστε και θα διεκδικούμε, με βάση αυτά που σήμερα έχουμε ανάγκη, για να δουλεύουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια», σημειώνει στο κάλεσμά του και συνεχίζει: «Για να μην περνάει η λογική του "μικρότερου κακού", το "δεν γίνεται τίποτα", η λογική των "κοινών συμφερόντων εργαζομένων - εργοδοτών". Για να σπάσουν στην πράξη ο φόβος, η τρομοκρατία και η υποταγή, που ως αποτέλεσμα έχουν τον αφοπλισμό μας απέναντι στους εκμεταλλευτές μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ