Τετάρτη 29 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROPA LEAGUE - ΤΕΛΙΚΟΣ
Λονδρέζικο ντέρμπι στο Μπακού

Στο Μπακού κρίνεται απόψε ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος της χρονιάς, με τον τελικό του Europa League ανάμεσα σε Τσέλσι και Αρσεναλ (22.00 - Cosmote Sport 1 / ΕΡΤ). Στον πρώτο από τους δύο αγγλικούς «εμφύλιους» τελικούς που προέκυψαν φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι δύο ομάδες του Λονδίνου μεταφέρουν στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν την κλασική κόντρα της αγγλικής πρωτεύουσας και αναζητούν τη διάκριση που τους έλειψε φέτος στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ειδικά για την Αρσεναλ το κίνητρο είναι ισχυρό: Ο τελικός αποτελεί την τελευταία της ευκαιρία για συμμετοχή στο Champions League της επόμενης περιόδου, καθώς η κατάκτηση του τροπαίου δίνει θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κάτι που οι «κανονιέρηδες» απέτυχαν να εξασφαλίσουν μέσω του πρωταθλήματος της Premier League, όπου τερμάτισαν 5οι.

Αλλά και στην Τσέλσι δεν λείπει η αποφασιστικότητα για τον τίτλο, καθώς οι «Μπλε», μετά την κατάληψη της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα που τους εξασφάλισε τη συμμετοχή στο επόμενο Champions League, θέλουν να κλείσουν με επιτυχημένο τρόπο μια χρονιά γεμάτη σκαμπανεβάσματα και κατά την οποία ο τεχνικός της ομάδας, Μαουρίτσιο Σάρι, δέχτηκε έντονη αμφισβήτηση.

Οι δύο ομάδες θα παραταχθούν στον αγώνα «λαβωμένες» από απουσίες. Στην Τσέλσι δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Λόφτους - Τσικ, Ρούντιγκερ και Χάντσον - Οντόι, ενώ αμφίβολος είναι ο Καντέ. Από την Αρσεναλ θα λείψουν οι επίσης τραυματίες Ράμσεϊ, Μπεγερίν, Χόλντινγκ, Γουέλμπεκ και Σουάρεθ, ενώ για πολιτικούς λόγους απών από την αποστολή θα είναι ο Μιχιταριάν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ