Τρίτη 28 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
ΙΚΑΡΙΑ
Στη μάχη του β' γύρου για επανεκλογή της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Μαχητικά και με αποφασιστικότητα οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Ικαρία συνεχίζουν τη μάχη του ψηφοδελτίου και αυτήν τη βδομάδα σε κάθε χωριό, σε κάθε σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, απευθύνοντας παντού το αγωνιστικό κάλεσμα: Ανεξάρτητα τι ψήφισε κάποιος την πρώτη Κυριακή, με την ψήφο του τη δεύτερη Κυριακή να διασφαλίσει ότι το νησί θα συνεχίσει να είναι φάρος αγώνα και διεκδίκησης, ότι η Ικαρία θα έχει ξανά αγωνιστική δημοτική αρχή και δήμαρχο κομμουνιστή, ο δήμος θα είναι ξανά στα χέρια του λαού, όπλο του στην υπόθεση της διεκδίκησης των αναγκών του.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνθρωποι του μόχθου, οι γυναίκες, η νεολαία της Ικαρίας πρέπει να δώσουν την απάντηση που αρμόζει σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, σε όλους αυτούς που για να ανακόψουν την αγωνιστική πορεία αυτού του λαού, πέταξαν στην άκρη τις «κόκκινες» γραμμές και τις «χαοτικές» τους διαφορές. «Κατέβηκαν» σε κοινό ψηφοδέλτιο, την «Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής» (ΠΕΑ), δημιουργώντας ένα αντιδραστικό μπλοκ που θέλει να αρπάξει τη διοίκηση του δήμου, γιατί θέλουν «καθαρούς διαδρόμους» για την επιχειρηματική δράση και τις επενδύσεις, συνολικά για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Είναι συνδυασμός που, όσο και αν προσπαθούν να τον παρουσιάσουν ως τάχα «ανεξάρτητο» και «φιλολαϊκό», στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, όλα τα αστικά κόμματα που σηκώνουν τις σημαίες της αντιλαϊκής πολιτικής, των χαρατσιών, των υψηλών ανταποδοτικών τελών, της εξυπηρέτησης ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων, που θέλουν να «βάλουν στο χέρι» πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού, όπως η γεωθερμική ενέργεια, οι ιαματικές πηγές, τα νερά, η αιολική ενέργεια, τα πάντα. Απόδειξη είναι οι ίδιες οι δηλώσεις του υποψήφιου δημάρχου της ΠΕΑ για «αξιοποίηση» του λιμανιού και όλου αυτού του πλούτου του νησιού και για «μελετητικά γραφεία» για την «επιχειρηματικότητα» και «επενδύσεις που θα φέρουν την ανάπτυξη». Προτάσεις, που σε απλή μετάφραση, όπως είναι γνωστό, σημαίνουν ιδιωτικοποιήσεις, παραχωρήσεις, χαράτσια σε βάρος του λαού.

Είναι ακατάλυτοι οι δεσμοί με το ΚΚΕ


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ικαρίας χαιρετίζει τους εκατοντάδες Ικαριώτες και τις Ικαριώτισσες «που με αυτοπεποίθηση, πείσμα και ενθουσιασμό έδωσαν αυτή τη μάχη δίνοντας στον συνδυασμό της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ποσοστό 34% στον δήμο της Ικαρίας», ενώ ανέδειξαν ξανά πρώτη δύναμη και με διαφορά το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ συγκέντρωσε ποσοστό 31%, αφήνοντας πολύ πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκέντρωσε ποσοστό 24,91%, ενώ η ΝΔ συγκέντρωσε ποσοστό 14,88%.

Τα αποτελέσματα αυτά, όπως σημειώνεται, έρχονται να επιβεβαιώσουν τους ισχυρούς και ακατάλυτους δεσμούς του ΚΚΕ με την Ικαρία, που έχουν μπολιάσει τις αγωνιστικές παραδόσεις των Ικαριωτών, την περήφανη πορεία αυτού του λαού. Οσο και αν προσπαθούν τα αστικά κόμματα του κεφαλαίου και οι συνδυασμοί τους στην Τοπική Διοίκηση να ανακόψουν αυτήν την πορεία για να σταματήσει η Ικαρία να αποτελεί αγωνιστικό προπύργιο, είναι βέβαιο ότι οι Ικαριώτες θα επιλέξουν να στείλουν και πάλι ηχηρό το μήνυμα του αγώνα και της διεκδίκησης, κόντρα στους εκβιασμούς και την παραπλάνηση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί το λαό της Ικαρίας να ενισχύσει μαζικά το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, να επιλέξει δήμαρχο κομμουνιστή, να σταθεί απέναντι από τα μεγάλα συμφέροντα και τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις τους, συνεχίζοντας να διεκδικεί: Μέτρα στήριξης και ανακούφισης από την άγρια φορολογία, για να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί, για να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στην Προσχολική Αγωγή, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για τους εργαζόμενους στους δήμους, για την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ. Για παροχές Υγείας για όλους, όλες τις μέρες και ώρες του χρόνου, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση με μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%, διαχείριση απορριμμάτων και ανακύκλωσής τους χωρίς επιπλέον χαράτσια, κρατική χρηματοδότηση για συντηρήσεις σχολικών μονάδων και αθλητικών υποδομών (οι οποίες προσφέρονται δωρεάν στους συλλόγους), άρνηση στην παράδοση ταμειακών διαθέσιμων του δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας για ...το καλό των δανειστών και των τραπεζών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ