Τρίτη 28 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
ΝΔ
«Δεσμευμένη» στην αντιλαϊκή στρατηγική

Τη «δέσμευση» ότι η ΝΔ δεν θα αλλάξει την αντιλαϊκή στρατηγική της επανέλαβε ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες στους τομεάρχες της ΝΔ για την πρώτη αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, βάζοντας ως στόχο να πείσουν ακόμα περισσότερους για το σχέδιό τους, για μια «φωτεινή» Ελλάδα, που στην πραγματικότητα έρχεται να ...φέξει ακριβώς για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, με ακόμα μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές, προνόμια και κλιμάκωση συνολικά της αντιλαϊκής επίθεσης, από όπου θα την αφήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σ' αυτό το πλαίσιο και αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις έναντι του κεφαλαίου, επανέλαβε πως «δεν θα μπούμε στον πειρασμό της παροχολογίας, δεν θα αλλάξουμε στρατηγική. Θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και ειλικρινείς απέναντι στους πολίτες για όσα έχουμε υποσχεθεί και μπορούμε να υλοποιήσουμε», ξεκόβοντας κάθε σκέψη για ανάκτηση των απωλειών των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων και θυμίζοντας τις «υποσχέσεις» της ΝΔ για συνέχιση της αντιλαϊκής επέλασης.

Ελλείψει άλλωστε ουσιαστικών πολιτικών διαφορών με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποδείχθηκε ο καλύτερος «χορηγός» της ΝΔ, ο Κυρ. Μητσοτάκης επικέντρωσε στο «άλλο ήθος και ύφος» του κόμματός του και συνέστησε «χαμηλούς τόνους».

Για το δε εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής εκτίμησε πως η στρατηγική της ΝΔ αποδείχθηκε αποτελεσματική, καθώς «φάνηκε ότι μπορεί ένα κεντροδεξιό κόμμα να περιθωριοποιήσει την ακροδεξιά και ταυτόχρονα να διευρυνθεί προς το κέντρο», ουσιαστικά να στοιχίσει ευρύτερα λαϊκά στρώματα σε συμφέροντα ξένα προς τα δικά τους.

Στο ίδιο πνεύμα, εξάλλου, κλείνοντας το μάτι στην αστική τάξη ότι μια κυβέρνηση ΝΔ μπορεί να διασφαλίσει τη «σταθερότητα» που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής το επόμενο διάστημα, σημείωσε ότι «ακόμα κι αν έχουμε αυτοδυναμία, θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις», μέσο και αυτό για να περάσει την επόμενη φουρνιά αντιλαϊκών μέτρων, με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Προαναγγέλλοντας τέλος την ανακοίνωση των εκβιαστικών και κάλπικων διλημμάτων που θα βάλει στο λαό η ΝΔ ενόψει των εκλογών, ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το διακύβευμα των επερχόμενων εθνικών εκλογών θα το προσδιορίσει σε τοποθέτησή του εντός της βδομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ