Σάββατο 25 Μάη 2019 - Κυριακή 26 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου - ΔΥΝΑΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ

MotionTeam

«Αριστεροί και δεξιοί ευρωπαϊστές» θέλουν να πείσουν το λαό ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση ήταν ένα οχυρό «δημοκρατίας», «αλληλεγγύης» και «ελευθερίας» και μπορεί να ξαναγίνει. Ομως, κάθε μέτρο που παίρνει η ΕΕ, αποδεικνύει ότι αλλάζει προς το χειρότερο, όπως και ο καπιταλισμός: Γίνεται πιο επιθετική, πιο αδυσώπητη ενάντια στις ανάγκες των λαών για τα κέρδη των μονοπωλίων.

«Σοσιαλδημοκρατικές», «νεοφιλελεύθερες» και «ευρωσκεπτικιστικές» κυβερνήσεις της ΕΕ που τσάκισαν το λαϊκό εισόδημα και τα δικαιώματά μας, έφεραν και το αναγκαίο συμπλήρωμα: Ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και δημιουργία καινούριων. Ευρωαστυνομία και νέα FRONTEX, PESCO και «Παγκόσμια Στρατηγική», στενότερη συνεργασία της ΕΕ με άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ.

Τα αποτελέσματα συγκεκριμένα: Μεγαλύτερη ετοιμότητα των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών να διεξάγουν επεμβάσεις για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων. Αλλοτε μαζί και άλλοτε χώρια με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ: Λιβύη, Συρία, Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Βάζοντας στο στόχαστρο τη «βίαιη ριζοσπαστικοποίηση», στήνοντας ένα τεράστιο δίκτυο παρακολούθησης, καταγραφής προσωπικών δεδομένων, αποθηκεύοντας στοιχεία αγωνιστών, στελεχών ταξικών συνδικάτων, στελεχών Κομμουνιστικών Κομμάτων εκεί όπου δεν είναι παράνομα, όπως στο 1/3 των κρατών - μελών της ΕΕ.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις δεν εξυπηρετεί την προστασία των συνόρων μας, δεν προασπίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα, δεν μας εξασφαλίζει απέναντι στην πιθανότητα πολεμικής εμπλοκής, φορτώνει νέα βάρη στο τσακισμένο λαϊκό εισόδημα με τον εκσυγχρονισμό των εξοπλισμών με βάση τα ευρωΝΑΤΟικά πρότυπα. Κάθε κράτος - μέλος της ιμπεριαλιστικής διακρατικής ένωσης εκχωρεί συνειδητά τμήμα της κυριαρχίας του για να έχουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι μερίδιο στην «πίτα» των ενεργειακών παζαριών στη Μεσόγειο, είτε για δημιουργία υποδομών, όπως στους ισραηλινούς εποικισμούς στην Παλαιστίνη με την κρατική ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Η ΕΕ φέρνει τη FRONTEX να περιπολεί τα σύνορά μας, ενώ το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ μελών της συμμαχίας, διάβαζε Ελλάδα - Τουρκία. Αποτέλεσμα: Το Αιγαίο αποτελεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Ούτε κουβέντα για τις παραβιάσεις σε αέρα και θάλασσα. Επιλέγοντας το στρατόπεδο ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεσή τους με Ρωσία, Κίνα, γεμίσαμε ξένες στρατιωτικές βάσεις, τις οποίες έχει «κλειδώσει» στο στόχαστρό της η Ρωσία.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, που μπορεί να μπλέξει τους λαούς της περιοχής σε επικίνδυνες εξελίξεις με την όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ ΕΕ - ΗΠΑ, με Τουρκία, Ρωσία, Ιράν, όπως εκφράζεται στη Μεσόγειο με επίκεντρο τη Συρία και τη διαπάλη για τους υδρογονάνθρακες, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ.

Γιατί το ΚΚΕ εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα και τον γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό: Την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες του ελληνικού λαού. Γιατί η αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι η μόνη λύση απέναντι στις πολεμοκάπηλες στρατηγικές που εξυπηρετούν την αύξηση των κερδών των μεγάλων ομίλων. Γιατί η εργατική εξουσία, η οργάνωση της οικονομίας, της κοινωνίας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες, μπορεί - απαλλαγμένη από τις «αλυσίδες» των κοινών ευρωπαϊκών πολιτικών - να οικοδομήσει αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες με τους λαούς της Ευρώπης, αξιοποιώντας φυγόκεντρες τάσεις που υπάρχουν. Γιατί η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα στείλει μήνυμα ελπίδας, ανάτασης στους λαούς της Ευρώπης που αγωνίζονται ενάντια στην ίδια πολιτική φτώχειας, έντασης της εκμετάλλευσης, πολέμου, προσφυγιάς. Μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα, να βγούμε από τον βάλτο που μας έσυραν ΕΕ, κυβερνήσεις και κόμματα που τη στηρίζουν. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και η στρατευμένη νεολαία έχουν θέση σε αυτόν τον αγώνα!


Νικολάου - Αλαβάνος Λευτέρης
Υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org