Τρίτη 21 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Πάμε Επίδαυρο», προσφορά του Εθνικού Θεάτρου

Το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει για πέμπτη χρονιά τη δράση «Πάμε Επίδαυρο», που αφορά σε ειδικά πακέτα προσφορών για την παρακολούθηση των παραστάσεών του στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς. Η συγκεκριμένη δράση επανδρώνεται και με θεατρολόγους, οι οποίοι καθ' οδόν πραγματοποιούν παρουσίαση και ανάλυση των έργων στο κοινό, ενώ κατά την επιστροφή ακολουθεί ανταλλαγή απόψεων και αποτίμηση της εμπειρίας. Πρόκειται για τις παραστάσεις «Ορέστεια» του Αισχύλου 28 και 29 Ιούνη και «Ικέτιδες» του Ευριπίδη 5 και 6 Ιούλη.

Τρεις σκηνοθέτιδες στην πρώτη τους εμφάνιση στην Επίδαυρο παρουσιάζουν σε ενιαία παράσταση την «Ορέστεια» του Αισχύλου, τη μοναδική σωζόμενη τριλογία του αρχαίου δράματος, με την ίδια δημιουργική ομάδα ηθοποιών και συντελεστών. Τον «Αγαμέμνονα» σκηνοθετεί η Ιώ Βουλγαράκη, τις «Χοηφόρους» η Λίλλυ Μελεμέ και τις «Ευμενίδες» η Γεωργία Μαυραγάνη.

Οι «Ικέτιδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθηνού ανεβαίνουν σε συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου. Οι μητέρες των Αργείων στρατηγών που έχασαν τη ζωή τους στη Θήβα, προσφεύγουν στον βασιλιά της Αθήνας, Θησέα, ζητώντας τη βοήθειά του, γιατί οι Θηβαίοι κρατούν τους νεκρούς και δεν επιτρέπουν την ταφή τους. Η τραγωδία, γραμμένη το 422 π.Χ., φέρνει τον απόηχο αληθινού γεγονότος, όταν οι Θηβαίοι νίκησαν τους Αθηναίους σε μάχη δύο χρόνια πριν και για μέρες δεν τους επέτρεπαν να θάψουν τους νεκρούς τους.

Η προσφορά για το άνω διάζωμα είναι στα 16 ευρώ και στο κάτω διάζωμα στα 26.

Κρατήσεις για την ειδική προσφορά: Δευτέρα - Παρασκευή 8.00 - 16.00, τηλ. 2107001468 και στο email: grafeiosillogon@n-t.gr.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ