Τετάρτη 15 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
EΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Κάνε το δικαίωμά σου στην άθληση κριτήριο ψήφου»!

Εξορμήσεις σε χώρους άθλησης ενόψει των εκλογών, με το κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ

Από παλιότερο αθλητικό τουρνουά της ΚΝΕ
Από παλιότερο αθλητικό τουρνουά της ΚΝΕ
«Κάνε το δικαίωμά σου στην άθληση κριτήριο ψήφου. Δυνάμωσε τη δύναμή σου, ψήφισε ΚΚΕ»! Με αυτό το κάλεσμα, η Επιτροπή Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ, μαζί με εδαφικές ΟΒ της ΚΝΕ και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, εξορμά σε αθλητικούς χώρους σε γειτονιές της Αττικής.

Αναλυτικά, εξορμήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες στις 7 μ.μ. ως εξής: Αύριο Πέμπτη στο Αλσος Βεΐκου, Παρασκευή 17/5 στα γήπεδα της Γκράβας και τα γήπεδα του ΤΕΦΑΑ, Σάββατο 18/5 στη Χωράφα στο Περιστέρι, Κυριακή 19/5 στα γήπεδα της Αμφιάλης στο Κερατσίνι. Στη σχετική ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

«Σε αυτές τις εκλογές κάνε κριτήριο ψήφου την ίδια σου τη ζωή, κάνε κριτήριο ψήφου το δικαίωμά σου στην άθληση. Στις τρεις κάλπες που θα στηθούν, η επιλογή σου πρέπει να είναι δυνατό ΚΚΕ παντού για δυνατή εργατική αντιπολίτευση, για να δυναμώσει η φωνή της ελπίδας και της προοπτικής.

Η Φυσική Αγωγή, η σωματική άσκηση, η ενασχόληση με τον αθλητισμό αποτελεί ανάγκη και ταυτόχρονα δικαίωμα του λαού και της νεολαίας. Η συμμετοχή στην άθληση έχει γίνει μία ακριβή πολυτέλεια, ενώ οι χώροι όπου κάποιος μπορεί να αθληθεί είναι δυσεύρετοι και στην πλειοψηφία τους παρατημένοι. Οι κατευθύνσεις που χρόνια τώρα προωθούνται από την ΕΕ και υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, έχουν μετατρέψει μία βασική ανάγκη για τη νεολαία σε δυνατότητα που εξαρτάται από την τσέπη του καθένα.

Σε αυτές τις εκλογές έχεις την ευκαιρία να δώσεις μία δυνατή απάντηση:

  • Στην πολιτική της ΕΕ, των κομμάτων που την στηρίζουν και αντιμετωπίζουν τον αθλητισμό ως εμπόρευμα, ως πολυτέλεια για λίγους, και θέλουν τους νέους θεατές και καταναλωτές στην εξέδρα.
  • Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που παίρνοντας τη σκυτάλη από τους προηγούμενους, έχει μειώσει το μεγαλύτερο μέρος των επιχορηγήσεων προς τα αθλητικά σωματεία, με αποτέλεσμα να μετακυλίεται το κόστος λειτουργίας στην τσέπη της λαϊκής οικογένειας.
  • Στα κόμματα των μνημονίων και τους εκλεκτούς τους στις Περιφέρειες και τους δήμους που λειτουργούν τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα και τις αθλητικές εγκαταστάσεις με ανταποδοτικότητα και χαράτσια.

Με δυνατό ΚΚΕ την επομένη των εκλογών:

  • Γιατί μπορεί να υψώσει φωνή αντίστασης στην ομοφωνία όλων των άλλων κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο ενάντια στα μνημόνια διαρκείας, την εποπτεία, με αποδέσμευση για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.
  • Γιατί αγωνίζεται και παλεύει ώστε ο αθλητισμός να είναι δικαίωμα για κάθε νέα και νέο σήμερα και όχι ακριβή πολυτέλεια για λίγους.
  • Γιατί σε Πάτρα, Πετρούπολη, Καισαριανή, Χαϊδάρι και Ικαρία η διοίκηση των κομμουνιστών έχει διώξει τους επιχειρηματίες που λυμαίνονταν τις αθλητικές εγκαταστάσεις των δήμων και τα έχει παραχωρήσει δωρεάν στους δημότες.
  • Γιατί στους 5 αυτούς δήμους έχουν δημιουργηθεί αθλητικά τμήματα και προγράμματα με δωρεάν πρόσβαση για τη μαζική συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών. Κάτι που συμβάλλει στην καλλιέργεια και τη διαπαιδαγώγηση των νέων σήμερα στη Φυσική Αγωγή, τη σωματική άσκηση και τον αθλητισμό.
  • Γιατί πλέον στην Πάτρα πάνω από 3.000 πολίτες απολαμβάνουν δωρεάν τις υποδομές του Παμπελοποννησιακού σταδίου.
  • Γιατί το ΚΚΕ σταθερά όλα τα προηγούμενα χρόνια στηρίζει τον αγώνα των σωματείων για αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών, με βάση τις ανάγκες κάθε αθλήματος και των αθλητικών σωματείων για να μπορούν να επιτελέσουν το ρόλο τους και να εξασφαλίσουν τη λειτουργία τους.

Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια για λίγους. Είναι δικαίωμα για τους πολλούς. Κάνουμε τη διαφορά με δυνατό ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να παρθούν μέτρα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των τοπικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων(2022-09-21 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο ο αθλητισμός ως ανάγκη για τον λαό και τη νεολαία(2022-03-12 00:00:00.0)
Ο Αθλητισμός ως ανάγκη του λαού και της νεολαίας(2019-03-30 00:00:00.0)
Ο Αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας(2016-07-20 00:00:00.0)
Εκδήλωση για το μπάσκετ το Σάββατο 21 Μάρτη(2015-03-18 00:00:00.0)
Πανελλαδικό τουρνουά ποδοσφαίρου(2013-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ