Τετάρτη 15 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις για την Παιδεία στη Βραζιλία

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του με τον δίκαιο αγώνα των Βραζιλιάνων καθηγητών και μαθητών ενάντια στα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης Μπολσονάρο.

Οπως επισημαίνει, «οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές της Βραζιλίας διοργανώνουν μια Εθνική Ημέρα Δράσης στις 15 Μάη για την υπεράσπιση της δημόσιας Εκπαίδευσης ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης της Βραζιλίας, που σχεδιάζει νέες περικοπές στη χρηματοδότησης της Εκπαίδευσης. Επιπλέον, η κυβέρνηση της Βραζιλίας στοχεύει στο περιεχόμενο της Εκπαίδευσης, επιβάλλοντας λογοκρισία όσων μαθαίνουν οι σπουδαστές, ώστε, όπως λέει, να μη γίνουν "κομμουνιστές".

Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουν τα παιδιά των εργαζομένων να έχουν πρόσβαση στην Παιδεία και επιβάλλουν αυτά τα μέτρα με στόχο την ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης, τη μετατροπή της σε εμπόρευμα, μόνο για όσους έχουν χρήματα.

Παρόμοια είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται στα εργασιακά δικαιώματα των δασκάλων και το δικαίωμα των μαθητών στην Παιδεία, έτσι ώστε να προωθήσουν μια Παιδεία για λίγους και εκλεκτούς.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των εργαζομένων της Βραζιλίας στις 15 Μάη για δωρεάν, δημόσια, υψηλής ποιότητας Παιδεία για όλα τα παιδιά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ