Σάββατο 11 Μάη 2019 - Κυριακή 12 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
Το ΚΚ Σουηδίας μαχητικά και με ταξικές θέσεις στις ευρωεκλογές

Αυτές τις μέρες στη χώρα μας και αλλού κάνει το «γύρο του διαδικτύου» άλλη μια ψευδής είδηση με σαφή σκοπιμότητα: Οτι δήθεν «το ΚΚ Σουηδίας δεν συμμετέχει στις ευρωεκλογές και καλεί τους εργαζόμενους να τις αγνοήσουν και να μείνουν σπίτι τους για να κάνουν ...έρωτα». Αφορμή, το σχετικό σποτάκι του λεγόμενου «Κομμουνιστικού Κόμματος», ενός κόμματος με μαοϊκές καταβολές, που δρα στη Σουηδία. Μάλιστα, αυτή η είδηση εμφανίζει το «Κομμουνιστικό Κόμμα» να έχει σχέσεις τάχα με το ΚΚΕ και να συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι ακριβώς η αντίθετη. Το μαοϊκό «Κομμουνιστικό Κόμμα» δεν έχει σχέσεις με το ΚΚΕ, ούτε συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία. Το ΚΚ Σουηδίας είναι αυτό που έχει σχέσεις με το ΚΚΕ και συμμετέχει μαχητικά τόσο στις εκλογές όσο και στις γραμμές της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας, μαζί με άλλα 29 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, ενάντια στην ΕΕ του κεφαλαίου, της φτώχειας, των πολέμων.

Συμμετέχει μάλιστα στις εκλογές και με τον Ελληνα κομμουνιστή συνδικαλιστή Γ. Κωνστάντη στο ψηφοδέλτιό του, για να ενημερώνει τους εργαζόμενους για ό,τι αντιλαϊκό μέτρο τούς ετοιμάζουν μαζί οι νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και ακροδεξιοί διαχειριστές του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος, και για να οργανώνει την πάλη τους για την ανατροπή του. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org