Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 28 ΧΡΟΝΙΑ
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Πολύμορφα τιμά την εξέγερση του Νοέμβρη ο λαός σε όλη τη χώρα, ενώ η μαζική συμμετοχή φορέων στη διοργάνωση των εκδηλώσεων είναι χαρακτηριστική:

Στην Κρήτη: Με πολύμορφες αντιπολεμικές εκδηλώσεις, ο λαός του νησιού διαδηλώνει ενάντια στον πόλεμο και τιμά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Την Κυριακή, διοργανώνεται από μαζικούς φορείς παγκρήτια μηχανοκίνητη πορεία προς την αμερικάνικη βάση στη Σούδα, η οποία θα ξεκινήσει στις 12.30 μ.μ., από την πλατεία Αγοράς στα Χανιά. Αύριο, Σάββατο 17 Νοέμβρη και ώρα 5 μ.μ., στην πλατεία Αγοράς, ο λαός της πόλης θα τιμήσει την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ την ίδια μέρα το απόγευμα στην πλατεία Λιονταριών, στο Ηράκλειο, θα γίνει παρόμοια εκδήλωση.

Στη Λάρισα: Η Επιτροπή φορέων Κατά του Πολέμου και πολλοί άλλοι φορείς καλούν στο παλλαϊκό συλλαλητήριο αύριο στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου και πορεία στους δρόμους της πόλης. Για σήμερα, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στα σχολεία του νομού, αλλά και σε εργασιακούς χώρους, ενώ το Εργατικό Κέντρο Λάρισας κήρυξε στάση εργασίας μιας ώρας.

Στο Βόλο: Ξεκινούν σήμερα οι αντιπολεμικές εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σήμερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφικού υλικού, προβολή ταινίας και συζήτηση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Πανεπιστήμιο και αύριο θα γίνει συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία προς το «Ηρώον».

Στην Καρδίτσα: Με διήμερες εκδηλώσεις τιμούν την επέτειο του Πολυτεχνείου φορείς του νομού. Σήμερα, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου θα γίνει εκδήλωση με ομιλητή τον Αντ. Κακαρά, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκπρόσωπο της «Κίνησης για την Εθνική Αμυνα». Αύριο, στις 7 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία προς το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Στις 8.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο «Παυσίλυπον» εκδήλωση αφιερωμένη στην ειρήνη και στη ζωή του Γιάννη Ρίτσου, που θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Βασίλης Κολοβός.

Στα Τρίκαλα: Η Επιτροπή Μαζικών Φορέων του νομού διοργανώνει συγκέντρωση αύριο στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και θ' ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στα Γιάννενα: Συλλαλητήριο διοργανώνεται από την Επιτροπή Ειρήνης του νομού στις 6 το απόγευμα στη Δόμπολη.

Στην Αρτα: Η αντιιμπεριαλιστική πορεία που διοργανώνει η Αντιπολεμική Επιτροπή Αρτας, την οποία συγκροτούν πλήθος φορέων του νομού, ξεκινά στις 6 το απόγευμα από την πλατεία Κιλκίς.

Στο Αγρίνιο: Φορείς της πόλης καλούν σε εκδήλωση που θα γίνει αύριο στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Δημοκρατίας.

Στην Πάτρα: Ξεκίνησε χτες στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών ο τριήμερος γιορτασμός του Πολυτεχνείου στην Πάτρα που διοργανώνει η Αντιπολεμική Επιτροπή Αχαΐας στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σήμερα, στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τοπικό συγκρότημα, ενώ αύριο, Σάββατο, ο γιορτασμός του Πολυτεχνείου κορυφώνεται με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία θα ξεκινήσει από την πλατεία Γεωργίου στις 6.30 μ.μ. Σε προσυγκέντρωση, στις 6 μ.μ. στο Παράρτημα, καλούν η Αντιπολεμική Επιτροπή, φοιτητικοί σύλλογοι και εργατικά σωματεία.

Στην Καλαμάτα: Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων του Νομού Μεσσηνίας καλεί σε συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, το Σάββατο 17 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, ενώ σε προσυγκέντρωση καλεί η Επιτροπή Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ