Πέμπτη 9 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε πολλές πόλεις

Την Κυριακή, στη Θεσσαλονίκη, θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος

«Κάψε τα σενάρια και γράψε το δικό σου. Με δυνατό ΚΚΕ κάνε τη διαφορά». Αυτό το σύνθημα μεταφέρουν σε όλη τη χώρα τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ που συνεχίζονται αυτές τις μέρες.

Την Κυριακή 12 Μάη, στις 18.00, στη Νέα Παραλία (στο ύψος του δημαρχείου), πραγματοποιείται το Μαθητικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό ομιλητή στις 20.00 τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ. Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει: Hip hop live με τους «Rebellion Connexion», καθώς και με άλλα hip hop groups. Συναυλία με τους «7rock», τους «lowbirds» και άλλα μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα. Επιδείξεις πολεμικών τεχνών (τζούντο, νιτζούτσου, μάι τάι). Παρουσίαση σύγχρονου χορού από τους «rednation». Ακροβατική επίδειξη από τον Ορφέα Πλαγιαρίου. Stand up comedy. Παρουσίαση μαθητικών εργασιών και video. Παιχνίδια Rouk Zouk και multitasking game. Διαγωνισμό graffiti με σύνθημα «Οχι στο μίσος των εθνικιστών - Ναι στη φιλία των λαών». Τουρνουά σκακιού και πινγκ πονγκ.

Στο χώρο θα υπάρχουν θεματικές εκθέσεις και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Στο κάλεσμά τους, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ αναφέρουν: «Ολο αυτόν τον καιρό μπροστά στην προετοιμασία του Μαθητικού Φεστιβάλ έχουν πραγματοποιηθεί σε γειτονιές της πόλης μικρές και μεγάλες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, αθλητικά τουρνουά και παιχνίδια, αναδεικνύοντας το σύνθημα του Φεστιβάλ "Κάψε τα σενάρια και γράψε το δικό σου ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ #kane_ti_diafora".

Καλούμε λοιπόν όλους τους μαθητές αλλά και νέους της πόλης να έρθουν στις 12 Μάη σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή, για να διασκεδάσουμε με το πλούσιο πρόγραμμα που θα υπάρχει, να συζητήσουμε για τα όνειρά μας και πώς αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα».

Σε άλλες πόλεις

Για το επόμενο διάστημα, οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται είναι οι εξής:

Αύριο Παρασκευή 10 Μάη:

-- Στη Λάρισα, στο Φρούριο - πλατεία Λαμπρούλη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από μαθητή μέλος της ΚΝΕ, συναυλία από τους «Cake Rapes» και άλλα μαθητικά συγκροτήματα, ομιλία από την Βάσω Σβάρνα, στέλεχος της ΚΝΕ και υποψήφια με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Λάρισας, και παιχνίδι quizdom. Στο χώρο του Μαθητικού Φεστιβάλ θα υπάρχουν χώρος για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ, θεματικές εκθέσεις και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

-- Στα Τρίκαλα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Θεατρικό σκετς «Οι Καρχαρίες», χαιρετισμό από νέο υποψήφιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ, συναυλία με μαθητικά σχήματα. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου με παλιές και νέες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

Εκδηλώσεις διοργανώνονται την ίδια μέρα σε Γιάννενα και Κέρκυρα.

Σάββατο 11 Μάη:

-- Στη Ρόδο, στον προαύλιο χώρο της Ακαδημίας. Περιλαμβάνει συναυλία από τους «Bring me the lighter», παιχνίδια και quiz, μεγάλη έκθεση βιβλίου, ψηφιακή έκθεση για τη συμβολή της ΚΝΕ στην ανάπτυξη του μαθητικού κινήματος κ.ά.

Την ίδια μέρα πραγματοποιούνται τα Μαθητικά Φεστιβάλ σε Πάτρα, Αργοστόλι, Αρτα, Πρέβεζα, Χανιά, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Χαλκίδα, Πτολεμαΐδα, Καλαμάτα, Σπάρτη, Μυτιλήνη και Βαθύ Σάμου.

Κυριακή 12 Μάη: Σε Ρέθυμνο, Φλώρινα, Κοζάνη, Κω και Λήμνο.

Επίσης, εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στις 17 Μάη σε Βόλο και Τήνο και στις 18 Μάη στην Καρδίτσα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ