Πέμπτη 9 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕΦΑ - ΔΕΠΑ
Νέα στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Ενέργειας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΔΑ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΔΑ
Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΔΑ πραγματοποίησε χτες το Σωματείο Εργαζομένων στον Τομέα του Φυσικού Αερίου - Υποστήριξη ΔΕΠΑ (ΣΕΦΑ - ΔΕΠΑ). Με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων και παρουσία εκπροσώπων από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας (ΠΟΕ) και το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας Αττικής, απαίτησε να σταματήσει η ομηρία της εργολαβοποίησης και να ενταχθούν άμεσα οι εργαζόμενοι απευθείας στη ΔΕΠΑ.

Για τον ίδιο λόγο οι εργολαβικοί εργαζόμενοι σήμερα Πέμπτη θα κάνουν ξανά στάση εργασίας (10.30 π.μ. - 2.30 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Ενέργειας, στη λεωφ. Μεσογείων, στις 11 π.μ., απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Την ώρα που η κυβέρνηση ανήγγειλε τη μείωση του ΦΠΑ στα τιμολόγια του φυσικού αερίου, προχωρά κανονικά στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και καμία ενέργεια δεν κάνει για να εξασφαλίσει την ένταξη των δεκάδων εργαζομένων που εδώ και χρόνια, μέσα από τον θεσμό των εργολαβιών, αποτελούν τον κύριο κορμό της επιχείρησης σε ποσοστό άνω του 75%.

Σήμερα (σ.σ. χτες) πραγματοποιείται κινητοποίηση στα πλαίσια της τετράωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε το ΣΕΦΑ - ΔΕΠΑ, με διακοπή φορτώσεων και στους Σταθμούς Ανεφοδιασμού Λεωφορείων και Απορριμματοφόρων (ΣΑΛΦΑ). Η παράσταση διαμαρτυρίας συνεχίζεται έξω από τα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΔΑ (...). Παρά την απουσία της διοίκησης, οι εργαζόμενοι παραμένουν στο χώρο, απαιτώντας εδώ και τώρα απευθείας εργασιακή σχέση. Κυβέρνηση, υπουργείο και διοικήσεις έχουν δεσμευτεί για λύση αυτού που ονομάζουν "χρόνια παθογένεια", με πιο πρόσφατη τη χρονική δέσμευση ΔΕΠΑ και ΔΕΔΑ για λύση στα τέλη Απρίλη».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org