Πέμπτη 9 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στο Νοσοκομείο

Σε επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις εργασίας προχωρούν κάθε Τρίτη οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς μπροστά στο αδιέξοδο που έχει προκληθεί από την τραγική υποστελέχωση, οδηγώντας σε εντατικοποίηση της δουλειάς των ελάχιστων εργαζομένων και εξαναγκάζοντάς τους σε παραιτήσεις (π.χ. γιατροί στη Μονάδα Νεφρού, στην Παθολογική κλινική κ.α.).

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της στελέχωσης και χρηματοδότησης των δημόσιων δομών Υγείας.

Μπροστά στα οξυμένα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, στο Μαντζαβινάτειο και σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας του νομού, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης και το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλούν τα σωματεία της δύναμής τους σε συναγερμό και το υπουργείο Υγείας να αναλάβει άμεσα την ευθύνη και να δώσει τις επείγουσες λύσεις που απαιτούνται.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, διά της βουλευτή του, έχει το θράσος να μιλά σε πρόσφατη ανακοίνωση για προσλήψεις που έκανε το κόμμα της, δήθεν σε αντιπαράθεση με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όταν το μόνιμο προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς (ΓΝΚ), στο Μαντζαβινάτειο, στα Κέντρα Υγείας, στα αγροτικά ιατρεία και αλλού έχει ελαχιστοποιηθεί και είναι πολύ λιγότερο ακόμη κι από την έναρξη των μνημονίων. Κυριολεκτικά η δημόσια Υγεία στο νομό βρίσκεται σε κατάρρευση και υφίσταται μόνο χάρη στον ηρωισμό και την υπέρβαση εαυτού από το προσωπικό. Η ελαστική εργασία, οι εργαζόμενοι με ολιγόμηνες συμβάσεις, οι επικουρικοί, οι φαντάροι - γιατροί, η κινητικότητα με αποδυνάμωση περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων, που τόσο διαφημίστηκαν και από αυτήν την κυβέρνηση, δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org