Τετάρτη 8 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΜΕΝΕΜΕΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μαχητική απάντηση στους φασίστες εγκληματίες

Διαδήλωση ενάντια στη δράση των νεοναζί που τόλμησαν να επιτεθούν σε μέλη του ΚΚΕ

Μαχητική απάντηση στους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και του «Ιερού Λόχου», που επιτέθηκαν σε μέλη του ΚΚΕ, έδωσαν χτες οι κομμουνιστές και ο εργαζόμενος λαός της Μενεμένης, με τη δυναμική κινητοποίηση στην πλατεία και την πορεία που πραγματοποίησαν στους δρόμους της πόλης.

Το βράδυ της Δευτέρας 6/5, μέλη του ΚΚΕ πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για την προεκλογική πολιτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στην πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους, και δέχτηκαν επίθεση από ομάδα 10 γνωστών ιερολοχιτών και χρυσαυγιτών φασιστών της περιοχής. Η συγκεκριμένη ναζιστική ομάδα βγήκε από γνωστό μαγαζί της περιοχής και επιτέθηκε στα μέλη του ΚΚΕ την ώρα που βρίσκονταν στην πλατεία Δημοκρατίας. Στη συνέχεια, κάτω και από τις αποδοκιμασίες του κόσμου που βγήκε στα μπαλκόνια, εξαφανίστηκαν στα στενά. Η συγκεκριμένη ενέργεια φαίνεται πως αποτελεί συνέχεια μιας σχεδιασμένης επίθεσης που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα ενάντια στο ΚΚΕ από ακροδεξιά στοιχεία, αφού προηγήθηκαν αντίστοιχες ενέργειες και στη Μενεμένη, με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η μαχητική χτεσινή πορεία διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της Μενεμένης και των Αμπελοκήπων, πέρασε από το σημείο της επίθεσης και ολοκληρώθηκε λίγο μετά την πλατεία Δημοκρατίας.

Με συνθήματα όπως «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές» εκφράστηκε αγωνιστικά η απόφαση του λαού να στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας τους υμνητές του Χίτλερ και τα τσιράκια των αφεντικών.

Μια απόφαση που θα επιβεβαιωθεί και σήμερα Τετάρτη, με τη μαζική συμμετοχή του λαού της περιοχής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Αμπελοκήπων.

Με ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης του ΚΚΕ σημειώνουν: «Αν νομίζουν οι υμνητές του Χίτλερ και τα τσιράκια των αφεντικών ότι με τέτοιες ενέργειες θα τρομοκρατήσουν τα μέλη του ΚΚΕ, είναι βαθιά γελασμένοι. Θα πάρουν την απάντησή τους από το ίδιο το εργατικό - λαϊκό κίνημα που θα τους ξαναστείλει στη θέση τους, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

Οι ΚΟ του ΚΚΕ στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης και οι ΟΒ της ΚΝΕ καλούν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία της περιοχής μας να τους απομονώσει, να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν στις γειτονιές μας. Να μαυρίσει στις επικείμενες εκλογές τη ΧΑ καθώς και όλους όσοι φιλοξενούν φασίστες στα ψηφοδέλτιά τους ή δείχνουν ανοχή απέναντί τους όλα αυτά τα χρόνια, και να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ στο δήμο, στην Περιφέρεια, στην Ευρωβουλή, για να πάψει η ΧΑ να είναι τρίτο κόμμα.

Καλούμε σε ενίσχυση του ΚΚΕ, όχι μόνο για να γυρίσουν οι φασίστες πίσω στις τρύπες τους, αλλά γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να λειτουργήσει ως γνήσια αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται από τις αστικές κυβερνήσεις, Περιφέρειες και δήμους. Γιατί μόνο το ΚΚΕ μάχεται με συνέπεια για την παρεμπόδιση των αντιλαϊκών νόμων, στοχεύει στην ανάκτηση των απωλειών και διαμορφώνει ένα διεκδικητικό πλαίσιο για διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων, για ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ