Τετάρτη 8 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μ. ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
Συγχαρητήρια στις μεικτές ΕΠΣ Ηρακλείου και Χανίων

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έκανε την παρακάτω δήλωση με αφορμή τον τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων ποδοσφαίρου κάτω των 16 ετών, στον οποίο αγωνίστηκαν οι μεικτές ομάδες των ΕΠΣ Ηρακλείου και Χανίων με νικήτρια τη δεύτερη:

«Συγχαρητήρια και στις δύο μεικτές ομάδες των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου και Χανίων για τον συναρπαστικό προχτεσινό (σ.σ. 4/5) τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Ομάδων κάτω των 16 ετών, που κρίθηκε στα πέναλτι. Διπλά συγχαρητήρια στην ομάδα των Χανίων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας, σε ένα πρωτάθλημα όπου πραγματικός νικητής είναι το ποδόσφαιρο.

Συγχαρητήρια στον προπονητή, στους υπόλοιπους παράγοντες της ομάδας, στους γονείς, για την επιτυχία που επετεύχθη σε δύσκολες συνθήκες για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η προσπάθειά τους συνολικά είναι αξιέπαινη.

Οι επιτυχίες του ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι αναντίστοιχες με τη συνειδητή αδιαφορία κυβερνήσεων, Περιφέρειας και δήμων για την ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, με την υποχρηματοδότηση, την έλλειψη υποδομών και τη γενίκευση του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού μέσω χορηγών κ.λπ.

Για τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" το ζήτημα του Αθλητισμού είναι ένα κορυφαίο ζήτημα, καθώς αφορά και απασχολεί τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τη νεολαία. Ο Αθλητισμός θα πρέπει να αποτελεί καθολικό κοινωνικό δικαίωμα των παιδιών, των νέων. Η νεολαία και ο λαός να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην ενεργητική συμμετοχή στην άθληση μέσω της πρόσβασης σε σύγχρονες αθλητικές υποδομές, με την υποστήριξη επιστημονικού δυναμικού, με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να υπάρξει διασύνδεση της Φυσικής Αγωγής στο σχολείο. Εκεί δηλαδή όπου παίρνει τις βάσεις ο νέος άνθρωπος και καλλιεργεί στάση για την άθληση ως τρόπο ζωής, καθώς προάγει την άμιλλα, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, κόντρα στον ανταγωνισμό και τον ατομικισμό, αποτελεί διέξοδο από τα ναρκωτικά και όλες τις τοξικοεξαρτήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ