Τετάρτη 8 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Δράσεις της ΚΝΕ στη Μαγνησία

Ξεκινώντας τις εξορμήσεις στην Κρήτη
Ξεκινώντας τις εξορμήσεις στην Κρήτη
Με αφορμή την κυκλοφορία του «Οδηγητή» του Μάη, οι Οργανώσεις Μαγνησίας της ΚΝΕ οργανώνουν πλατιά παρέμβαση στη νεολαία του νομού η οποία θα ενταθεί τις επόμενες μέρες μπροστά στη συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μάη στις 7.30 μ.μ., στην παραλία του Βόλου (άγαλμα).

Από το πρωί του Σαββάτου 4/5 ξεκίνησε η διακίνηση του «Οδηγητή» σε χώρους νεολαίας στην πόλη και στην ύπαιθρο. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε περιοδεία στον Βόλο, σε χώρους δουλειάς στον κλάδο του Επισιτισμού, συζητώντας κυρίως με νέες εργαζόμενες για τους όρους δουλειάς και τα δικαιώματά τους, τη δυσκολία να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα.

Την Κυριακή 5/5, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη - προβολή ταινίας. Στις ομιλίες τους ο Γιάννης Παπακώστας, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, και η Αιμιλία Τρουλινού, μέλος του Τομεακού Γραφείου Μαγνησίας του ΚΚΕ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κάλεσαν τους νέους «να μην τσιμπήσουν σε νέα ψευτοδιλήμματα, να μην ψάχνουν τις διαφορές ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, αφού στα βασικά ζητήματα συγκλίνουν, αλλά να κάνουν την πραγματική διαφορά, δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού».

Ακολούθησε η προβολή της ταινίας «Ενας ελεύθερος κόσμος» του Κεν Λόουτς, η οποία, αξιοποιώντας μια ιστορία καθημερινών ανθρώπων στην Αγγλία του σήμερα, αποκαλύπτει και καταγγέλλει την παγκόσμια καπιταλιστική επιχείρηση «φθηνά χέρια», στην οποία συμμετέχουν κυβερνήσεις, μεγάλες εταιρείες και βιομηχανίες, διάφοροι εκμεταλλευτές, πατώντας στην εξαθλίωση και εκβιάζοντας την οργανωμένη εργατική τάξη.

Τη Δευτέρα 6/5 οι παρεμβάσεις συνεχίστηκαν σε σχολεία της πόλης.

Στην Κρήτη

Σε πανεξόρμηση με τον «Οδηγητή», ο οποίος λίγες μέρες πριν από τις κάλπες της 26ης Μάη κυκλοφόρησε μια ειδική προεκλογική έκδοση 16 σελίδων στη μειωμένη τιμή του 1 ευρώ, προχώρησαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Κρήτη.

Εγιναν δεκάδες περιοδείες μελών και φίλων της ΚΝΕ σε χώρους όπου εργάζεται, ζει και συχνάζει η νεολαία, όπως καφετέριες, γειτονιές, τα κέντρα των πόλεων, φοιτητικές εστίες κ.λπ., με στόχο το μήνυμα «Δυνατό ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ενωση της φτώχειας και των πολέμων - Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού» να φτάσει σε χιλιάδες νέους, να γίνει πράξη ισχυροποιώντας το ΚΚΕ παντού, σε όλες τις κάλπες. Γι' αυτό και οι στόχοι διακίνησης του «Οδηγητή» μπήκαν πιο ψηλά από κάθε άλλη φορά και τα μέλη της ΚΝΕ δίνουν αυτήν τη μάχη με ενθουσιασμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ