Σάββατο 4 Μάη 2019 - Κυριακή 5 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ»
Αγωνιστική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας

Από παλιότερη αγωνιστική παρέμβαση εργαζομένων στα προγράμματα της «κοινωφελούς εργασίας»
Από παλιότερη αγωνιστική παρέμβαση εργαζομένων στα προγράμματα της «κοινωφελούς εργασίας»
Σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας προχωρούν την Τετάρτη 8/5, στις 4 μ.μ., οι εργαζόμενοι σε δήμους και στην Περιφέρεια μέσα από το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας».

«Είμαστε εργαζόμενοι και όχι ωφελούμενοι», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Παναττική Επιτροπή Εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία» και διεκδικεί μια σειρά από αιτήματα. Υπενθυμίζει ότι με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι κέρδισαν ορισμένα δικαιώματα, με τελευταίο την αύξηση του μισθού.

«Συνεχίζουμε να διεκδικούμε, γιατί με 540 ευρώ ζωή δεν έχουμε. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα!», προσθέτει και επισημαίνει ότι με την εργασία τους καλύπτουν «βασικές ανάγκες στους δήμους, την ώρα που η έλλειψη προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας τσακίζουν κόκαλα».

«Η Περιφέρεια Αττικής (Δούρου), η ΚΕΔΕ (Πατούλης) και η ΠΕΔΑ (Ιωακειμίδης) βολεύονται από την κατάσταση αυτή, αφού δεν τους στοιχίζουμε ούτε ένα ευρώ, ενώ οι μοναδικές τους υποχρεώσεις προς εμάς (γάλα, εμβολιασμοί, προληπτικές εξετάσεις κ.λπ.) από την πλειοψηφία των δήμων δεν παρέχονται», σημειώνει η Επιτροπή.

Ολοι οι παραπάνω, μαζί με την κυβέρνηση, «εκτελούν πιστά τις εντολές της ΕΕ που μέσω της "Λευκής Βίβλου" έχει θεό την "ευελφάλεια" και την κινητικότητα στην εργασία. Δηλαδή, συνεχή εναλλαγή εργασιακών χώρων και ειδικοτήτων, με ελαστικές σχέσεις εργασίας και περιοδικό μεροκάματο μέχρι τα βαθιά γεράματα. Ενώ η σκόπιμη υποστελέχωση ανοίγει τις πόρτες για την ιδιωτικοποίηση τομέων χρυσοφόρων για το κεφάλαιο».

Η Επιτροπή διεκδικεί: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Καμιά απόλυση. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Κανένας εργαζόμενος στους δήμους κάτω από 751 ευρώ το μήνα. Καταβολή επιδομάτων - οικογενειακού, τριετιών. Ανθυγιεινό επίδομα σε όσους εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες. Εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας (ΜΑΠ, ιατρικές εξετάσεις). Επίδομα ανεργίας για όλους όσο καιρό διαρκεί η ανεργία. Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας. Να ανοίξουμε αποφασιστικά το δρόμο για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ