Πέμπτη 2 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Απογειώνουν την κοροϊδία, στην τελική ευθεία για τις εκλογές

Eurokinissi

Πανέτοιμοι να... απογειώσουν την κοροϊδία, στην τελική ευθεία για τις εκλογές, προκειμένου να τονώσουν τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές που στήνουν και να κρύψουν τη σύμπλευσή τους στη στρατηγική του κεφαλαίου που από κοινού υπηρετούν, δηλώνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.

Περιγράφοντας την επιχείρηση «κάλπικες προσδοκίες» που δρομολογεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και της κατάθεσης (πιθανόν ακόμα και σήμερα) ορισμένων προαναγγελθέντων μέτρων, όπως π.χ. για τις «ευκολίες πληρωμής» προς την εφορία για να καταβάλλουν τα λαϊκά στρώματα τα «χρωστούμενα» της φορολεηλασίας, ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, σημείωσε ότι «η στρατηγική του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού επιτελείου είναι να υπάρχουν τώρα συγκεκριμένες παροχές, οι οποίες μάλιστα να λαμβάνουν και έναν διαρθρωτικό χαρακτήρα, έτσι ώστε να δημιουργείται η βάσιμη προσδοκία ότι μέσα στην επόμενη διετία - τριετία θα είναι δυνατόν να υπάρξει μια ουσιαστική αναπλήρωση εν συνόλω των απωλειών που υπήρξαν και ήταν εξαιρετικά μεγάλες».

Στο μεταξύ, τις προτάσεις της ΝΔ για το κεφάλαιο, που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε ως πολιτική... «ενίσχυσης των πολλών» ο πρόεδρος του κόμματος Κυρ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Προανήγγειλε, δε, ότι την ερχόμενη Δευτέρα η ΝΔ θα καταθέσει τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου ορίου, που έχει προνομοθετήσει η κυβέρνηση. «Aν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά τα οποία λέει, εγώ τον προκαλώ να πάμε μαζί να διαπραγματευτούμε τη μη μείωση του αφορολόγητου κι εγώ θα βάλω πλάτη» είπε, κρύβοντας φυσικά ότι όπως και η πολιτική της κυβέρνησης έτσι και οι προτάσεις της ΝΔ προβλέπουν αντίστοιχου ύψους αντιλαϊκά μέτρα, για να καλυφτεί το «δημοσιονομικό κενό» για το κεφάλαιο.

Επίσης, κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα πως «ανακαλύπτει ξαφνικά την πολιτική μείωσης των φόρων», ενώ ο ίδιος μιλάει εδώ και τρία χρόνια για την ανάγκη μείωσης των φόρων, με τις φοροελαφρύνσεις τις οποίες υπόσχεται η ΝΔ να αφορούν πρωτίστως τη μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ προϋποθέτουν - προκειμένου να καλυφθεί το κενό - ακόμα περισσότερες περικοπές κρατικών δαπανών.

Παράλληλα, μπόλικο «νερό στο μύλο» του αποπροσανατολισμού και των κάλπικων διαχωριστικών γραμμών αναμένεται να ρίξει και η προαναγγελθείσα - με την έναρξη των εργασιών της Βουλής - πρόταση μομφής από τη μεριά της ΝΔ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, για τις γνωστές απαράδεκτες δηλώσεις του για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στ. Κυμπουρόπουλο, την οποία ο πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει ότι θα μετατρέψει σε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ