Παρασκευή 26 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Γεμάτο ζωντάνια το Μαθητικό Φεστιβάλ στην Καισαριανή

Στην πλατεία Καισαριανής πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της Οργάνωσης Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ, το Σάββατο 20 Απρίλη, με τη συμμετοχή μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Ηλιούπολης. Κολάζ, εκθέσεις και συνθήματα οριοθετούσαν το χώρο του Φεστιβάλ. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε ο Ηλίας Σταμέλος, δήμαρχος Καισαριανής και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αλλά και ο Ανδρέας Καραβίδας, υποψήφιος δήμαρχος Ζωγράφου.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ άνοιξε με δρώμενο σύγχρονου χορού από μαθητές και συνεχίστηκε με θεατρικό βασισμένο στο έργο του Μπ. Μπρεχτ «Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι». Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η μουσική και στη σκηνή του Φεστιβάλ ανέβηκαν μαθητικά συγκροτήματα.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Βουρνάς, στέλεχος της ΚΝΕ, μαθητής ΕΠΑΛ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τονίζοντας μεταξύ άλλων τη σημασία που έχει ένας νέος σήμερα να «κάψει τα σενάρια» που του έχουν ετοιμάσει και να δώσει φλόγα και ζωντάνια στα όνειρά του μέσα από την οργανωμένη πάλη στις γραμμές της ΚΝΕ, της πρωτοπόρας Νεολαίας του ΚΚΕ. Κάλεσε δε τους μαθητές που έχουν δικαίωμα ψήφου να στηρίξουν παντού το ΚΚΕ, κάνοντας κριτήριο ψήφου τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, τη ζωή και το μέλλον τους, ενώ σημείωσε πως κάθε άλλη επιλογή συνιστά - με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο - στήριξη και συνέχιση της ίδιας πολιτικής.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο, που χάρισε άφθονο γέλιο στους θεατές.

Τα Φεστιβάλ το επόμενο διάστημα

Για τις επόμενες βδομάδες έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στις εξής πόλεις:

3 Μάη: Θέρμη, Εύοσμο, Γρεβενά.

4 Μάη: Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Κόρινθο, Κάλυμνο.

5 Μάη: Γιαννιτσά, Βέροια, Λευκάδα, Πτολεμαΐδα.

10 Μάη: Γιάννενα, Κέρκυρα, Ρέθυμνο, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα.

11 Μάη: Πάτρα, Αρτα, Πρέβεζα, Μοίρες Ηρακλείου, Χανιά, Χαλκίδα, Σπάρτη, Μυτιλήνη, Βαθύ Σάμου.

12 Μάη: Φλώρινα, Κοζάνη, Κω, Λήμνο και το κεντρικό Μαθητικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, που θα γίνει στη Νέα Παραλία, στον Κήπο των Εποχών, και στο οποίο θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.

17 Μάη: Βόλο, Τήνο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ