Παρασκευή 26 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΗΠΙΑΔΑ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
Δεν υπάρχει ούτε ένα γηπεδάκι ποδοσφαίρου για τους νέους!

Καταγγελία του Τομεακού Συμβουλίου Μαγνησίας της ΚΝΕ

Μπροστά στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που θα γίνει στον Βόλο στις 17 Μάη, η Τομεακή Οργάνωση Μαγνησίας της ΚΝΕ επιχείρησε να διοργανώσει στο Νότιο Πήλιο τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, με σύνθημα «...Κόντρα στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους και φασισμό». Ομως βρήκε ένα σοβαρό εμπόδιο: Μετά από «εξονυχιστική» έρευνα, δεν κατάφερε να βρει έναν οργανωμένο αθλητικό χώρο για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, στις δημοτικές κοινότητες Αργαλαστής και Σηπιάδος όπου θα γινόταν το τουρνουά.

«Είναι δυνατόν το 2019 οι νέοι άνθρωποι μιας περιοχής να μην έχουν ένα χώρο να αθληθούν;», θέτει το ερώτημα το Τομεακό Συμβούλιο Μαγνησίας της ΚΝΕ και σημειώνει πιο αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωσή του:

«Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσαρμόζει πλήρως τη συντήρηση και λειτουργία των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων στα επιχειρηματικά σχέδια και τις ανάγκες του κεφαλαίου. Δίνει τη δυνατότητα να προχωρούν οι ΠΑΕ - ΚΑΕ σε παρεμβάσεις που εξυπηρετούν τη δική τους επιχειρηματική δράση, καθιερώνοντας την ανταποδοτική τους λειτουργία. Από κοντά και οι "τοπικοί άρχοντες" που στήριξαν αυτήν την πολιτική υποβάθμισης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις. Δεν μπορεί ο Αθλητισμός να εξαρτάται από τους "σωτήρες" χορηγούς, δεν μπορεί να νομιμοποιείται ο τζόγος ως αρωγός και ευεργέτης της αθλητικής δραστηριότητας. Τι σχέση έχουν όλες αυτές οι κατευθύνσεις της ΕΕ του κεφαλαίου με τη Φυσική Αγωγή, την άσκηση και τον Αθλητισμό; Εδώ δεν υπάρχει ένα γήπεδο να παίξουμε μπάλα...

Δεν είναι κάτι διαφορετικό από την άθλια κατάσταση στα σχολεία, με τις τραγικές ελλείψεις καθηγητών και υποδομών, την υποχρηματοδότηση, που επιδεινώνει το νέο νομοσχέδιο "σκούπα" του υπουργείου Παιδείας. Δεν είναι κάτι διαφορετικό από τις δυσκολίες που έχουν τα αθλητικά σωματεία στη γειτονιά, στο χωριό σε αθλητικό υλικό και σε υποδομές. Την ίδια ώρα που η λαϊκή οικογένεια πληρώνει όλο και περισσότερο για την άσκηση και την υγεία των παιδιών της.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τους νέους και τις νέες να παρέμβουν δυναμικά για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αφορά τη ζωή τους. Τέτοιο ζήτημα είναι και ο Αθλητισμός, να απαιτήσουν την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση και στα αθλητικά σωματεία, την εξασφάλιση τώρα των αναγκαίων αθλητικών υποδομών παντού, να φτιαχτεί τώρα νέο δημοτικό γήπεδο στην περιοχή μας», καταλήγει μεταξύ άλλων το ΤΣ Μαγνησίας της Οργάνωσης.

Τουρνουά μπάσκετ στη Ζαγορά

Τουρνουά μπάσκετ 3on3, στο ανοικτό γήπεδο λάκα Κωλλέτη της Ζαγοράς, με σύνθημα «Βάζουμε καλάθι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά», οργάνωσαν την Τετάρτη 24/4 οι Οργανώσεις Ζαγοράς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Το τουρνουά είχε τη στήριξη του Αθλητικού Ομίλου Ζαγοράς «Κένταυρος», πήραν μέρος οι ομάδες «Dream Team», «Three Βad Boys», «Αντάρτες Ζαγοράς», «Τα Κουρασμένα Παλικάρια», οι οποίες στο τέλος παρέλαβαν ένα αναμνηστικό και μια ειδική έκδοση του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Την εκδήλωση που προηγήθηκε άνοιξε η Κυριακή Χρυσάφη, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Μαγνησίας της ΚΝΕ, και ακολούθησε ομιλία από τον Αχιλλέα Σίμο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην παντελή έλλειψη οργανωμένου αθλητικού χώρου για την άθληση της νεολαίας στο Νότιο Πήλιο. Παρέμβαση έκανε και ο Βασίλης Τσαπράζης, υποψήφιος δήμαρχος Ζαγοράς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που στάθηκε στην πλήρη αδιαφορία της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων για το δικαίωμα της νεολαίας στην άθληση, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ο αθλητικός σύλλογος είχε ζητήσει το προηγούμενο διάστημα ένα ποσό των 1.000 ευρώ ώστε να μπορέσει να κάνει τουρνουά (ποδοσφαίρου - μπάσκετ). Ο δήμος το καταψήφισε, όπως και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι από τις άλλες παρατάξεις. Το αρνήθηκαν λέγοντας πως "είναι άδικο για τους υπόλοιπους συλλόγους". Μόνο η "Λαϊκή Συσπείρωση" είπε πως τα 1.000 ευρώ δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες. (...) Στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο αθλητικός σύλλογος ζήτησε ξανά τη χρηματοδότηση από τον δήμο. Η δημοτική αρχή προεκλογικά αποφάσισε να δώσει αυτό το πόσο που ξέρει ότι δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες. Δόθηκε ύστερα και από τη δική μας πίεση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλήθος αγωνισμάτων και επιδείξεων για μια ακόμα χρονιά(2021-08-13 00:00:00.0)
Τουρνουά μπάσκετ στη Ρόδο(2020-08-05 00:00:00.0)
Ανάδειξη του δικαιώματος στον αθλητισμό και τη φυσική αγωγή(2017-07-30 00:00:00.0)
Πάλεψε για να φτιάξουμε το μέλλον που μας αξίζει(2017-06-25 00:00:00.0)
Δράσεις και εκδηλώσεις για τον Αθλητισμό(2014-09-05 00:00:00.0)
Δράσεις για την Παγκόσμια Μέρα σε όλη τη χώρα(2014-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ